2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Putyin Bolton-nak: Oroszország meg tudja tanítani az USA-nak hogyan is lehet jobb házigazdájának lenni a Világbajnokságnak

Nemzetközi sajtószemlénk Lovas István emlékére:

RT.COM

Vlagyimir Putyin elnök azt mondta, hogy Oroszország megoszthatja a saját tapasztalatait a folyamatban levő világbajnokságon, amelyet az USA fog megszervezni 2026-ban.

Az ajánlat akkor jött, ahogy találkozott John Bolton az USA elnökének tanácsadójával. Barátságosan fogadván az USA nemzetbiztonsági tanácsadóját a Kreml-ben, Putyin megosztotta azon büszkeségét, hogy milyen kompetens Oroszország számára, hogyan is bizonyították be azt, hogy sikeresen megszervezték a folyamatban levő FIFA világbajnokságot és azt ajánlotta, az amerikaiaknak, hogy tanulhatnának egy-két dolgot az orosz féltől is. Udvariasan gratulált az amerikai szervezés elnyeréséhez.

Bolton pedig azt válaszolta, hogy alig várja azt, hogy "megtanulják azt, hogy sikeresen kezelte a világbajnokságot." Bolton szerdai látogatása a legmagasabb szintű orosz és amerikai találkozók közé tartozik Trump elnöksége alatt. Még az idén kétoldalú csúcstalálkozóra kerül sor.


DEFEND MALTA

Málta miniszterelnöke engedélyt adott a hajónak a kikötésre, nevezetesen a LifeLine-nak

Szerdára várták a LifeLine-t. A hajón tartózkodó migránsok azonnali ellenőrzésen fognak átesni, akikről kiderül, hogy nem alkalmas a menekült státuszra visszafogják küldeni. Eközben 8 állam Portugália, Olaszország, Franciaország, Írország, Luxemburg, Belgium, Hollandia és Málta között el lesz osztva a többi.

A hajót lefoglalják a nyomozás érdekében és a kapitányt meg a legénységet nagy valószínűséggel őrizetbe is veszik, a holland hatóságok irányába történő nem megfelelő regisztráció miatt és azért is mert a líbiai felség-vizek megsértésével, plusz azért, hogy a vészjeladót többször is lekapcsolták. A miniszterelnök azt mondta, hogy a holland hatóság szerint nem rendelkezik állami alárendeltséggel a hajó.

VOICEOFEUROPE

Osztrák vezető politikus: elfogadjátok vagy menjetek haza!

Felső-Ausztria helyettes kormányfője, akit Manfred Haimbuchner-nek hívnak egy olyan tanácsot adott át a Nemzeti bevándorlási és Integrációs miniszternek a bulvár Wochenblick jelentései szerint.

Az üzenetben az áll, hogy a migránsok tiszteljék a keresztény értékeket és tanulják meg az nyelvet Ausztriában vagy menjenek haza. Azt tanácsolja, hogy

"Ha Ausztriában akarsz élni, fogad el az ország szokásait vagy akkor szívesen térj vissza az országodba."

A felső-ausztriai Szabadság párt vezetője azt jelentette múlt héten Bécsben, hogy estleges "példa modell" lehetne az integráció számára. Ezeket az ötleteket be is mutatta az Integrációs miniszter Karin Kneissl-nek. Haimbuchner számára itt az idő, hogy tisztázzák azt, hogy vége a szép beszédeknek idejének. "

A készenlét hiányában és az, hogy az integrációt elutasítják, ennek következménye kell, hogy legyen és figyelemre méltó szankcióknak kell megvalósulnia".

A politikus elégedett azzal, hogy a szövetségi kormánynak végre jó kapcsolatai vannak. "Felső-Ausztriát gyakran "példa modellként" használták, lássák a bérminimum garanciáját. Tehát úttörők lehetünk az integrációval kapcsolatban.


VOICEOFEUROPE

A lengyel miniszterelnök új "Marshall tervet" sürget Afrika számára

A lengyel miniszterelnök hétfőn egy "új Marshall tervet" nevezett meg, hogy Afrika számára segítséget nyújtson az Európába áramló illegális bevándorlás megállításának céljában. Mateusz Morawiecki egy akadémikus vitán arról beszélt Varsóban, amelyen részt vett még Wolfgang Schäuble a német parlamenti elnök is.

Morawiecki azt mondta, hogy "Valamit egy új Marshall terv mentén", kéne kidolgozni Afrika számára. Ez a program hasonló lenne, amit az USA dolgozott ki a II. világháború után Európa számára, hogy egy masszív gazdasági segítséget adott annak érdekében, hogy az európai gazdaságot talpra is állítsa.


VOICEOFEUROPE

Az olasz belügyminiszter ostorozza a Francia elnök Macron-t: Nem adhat leckéket Olaszországnak.

Egy CNN által készített interjúban az olasz belügyminiszter a franciák elnökét Emmanuel Macron-t támadta. "Macron beszél az európai értékekről, de nem is ismeri azokat, és ezért ne is adjon leckéket Olaszország számára" mondta Salvini a CNN-nek.

Salvini azt mondja, hogy nem a szavak, hanem a tettek embere és hozzátette, hogy Európának "különböző fajta politikára van szüksége". "Belefáradtam.. már abba, hogy a Mediterrán országai nem azt csinálják, mint amit Olaszország az utóbbi években. Sok Európai ország csak beszél, de még a felét se tették meg, amit Olaszország. (A német kancellár Angela Merkel) azt mondta, hogy Olaszországot nem lehet magára hagyni. A spanyolok és franciák, illetve mindenki nagyvonalúságról beszél, akkor vegyenek részt a gyakorlatban is. "

Múlt héten Salvini blokkolta a migránsokat szállító hajók kikötését, ahogy nem adott nekik erre engedélyt. Egy hajót, amit Acquarius-nak hívnak később Spanyolország fogadta.


COURRIERCADRES

A franciàk 37% tervezi, hogy két éven belül elvándorol.

Az ADP felmérése szerint: az olasz munkavállalók 57 százaléka azt mondja, hogy külföldre kíván menni. Franciaországban a megkérdezett munkavállalók több mint egyharmada (37%) azt tervezi, hogy két éven belül elhagyja az országot. Másrészről 7% -uk hamarosan elmélkedik a távozásról.

Vadhajtasok.hu

IN MEMORIAM LOVAS ISTVAN

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató