2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
EUR : 386.71
USD : 363.21
Időjárás ikon15°14°

Vénaszkenneres Fradi, címergyalázás Újpesten és MOL Vidi FC

A tradíciót gyalázzák, eredmény meg sehol... Újabb botrány a magyar fociban.

Július 1-től MOL Vidi FC néven folytatja tovább a Videoton FC - az eddigi főtámogató névadó szponzora lett a magyar bajnokcsapatnak. Az új felállás részleteiről és a változás hátteréről Garancsi István klubtulajdonos beszélt.

Garancsi István a változás hátteréről:

“Komoly tervekhez komoly pénz kell. A Vidi bizonyította az elmúlt években, hogy képes megújulni és eredményt elérni, de ehhez kellett a MOL támogatása is. Nyolc éve állnak a csapat mögött főszponzorként, és belföldön komoly sikereket értünk el. De mi többet szeretnénk. A MOL az egyetlen igazi magyar székhelyű multi. A vállalat már nemzetközi szinten is bizonyított, és azt szeretnék, ha mi is ezt tennénk. Feladat, hogy a Vidi tovább erősödjön, és hogy az európai versenysorozatokban minden évben reális esélyekkel harcoljon a csoportkörért. Céljaink így egybeesnek, és a névadó szponzorság egy újabb komoly mérföldkő ezen az úton. A gyakorlatban persze ez azt is jelenti, hogy a még több támogatásért cserébe tőlünk is többet várnak el: pont úgy, ahogy a szurkolóink is – mondta a klubtulajdonos a vidi.hu-nak.

A Videoton név “elvesztéséről”:

“A Videoton nevet, miután megvettem a csapatot, magam „szereztem vissza”, hosszú küzdelmek árán. Számunkra ez fontos volt, a szurkolóknak is ezt ígértem. Nyilván, az elmúlt több mint tíz évben még jobban hozzám nőtt.

DE AZT IS LÁTNI KELL, HOGY KÉT VÁLLALAT NEVE NEM SZEREPELHET A KLUBNÉVBEN, KÜLÖNÖSEN ÚGY NEM, HOGY AZ EGYIK PÉNZT FIZET A NÉVADÓSÁGÉRT, A MÁSIK PEDIG NEM. A VIDEOTONNAL VALÓ MEGÁLLAPODÁS NEM SZPONZORÁCIÓS EGYÜTTMŰKÖDÉS, A VIDEOTON VÁLLALATCSOPORT SEM AKKOR, SEM AZÓTA NEM ADOTT ÉS NEM IS KÉRT PÉNZT A NÉV HASZNÁLATÁÉRT.

A Videoton nem szponzor, ugyanakkor mégis forog a nevük, vagyis olyan, mintha támogatók lennének, miközben nem azok. Nem szeretnénk, hogy ez a „jogászkodás” ott lebegjen a fejünk felett. Egyébként a Videoton Holding megértette a klub előtt adódott üzleti lehetőséget, elfogadta és támogatta is a változást. 2009-ben, a név visszaadásával nagyon komolyan hozzájárultak ahhoz, hogy a klubot újra felépíthessük, és ott tartsunk, ahol ma tartunk. Ezt ezúton is köszönöm nekik. Szerencsére nem veszteségként élik meg ezt a mostani változást, továbbra is segítenek nekünk, hiszen a védjegyeket is használhatjuk a jövőben.”

Új mez, új arculat, régi címer

(…) a feliratok, nyomtatott anyagok, csapatruházatok megújulnak, hogy csak párat említsek a legfontosabb feladatok közül, ugyanakkor kell idő ahhoz is, hogy ez minden felületen végigfusson. A Bajnokok Ligájába például már az új mezzel mennek a fiúk. A következő szezonban még találkozhatnak a szurkolók a Videoton FC eddig használt arculatával, lesz egy átmeneti időszak, hiszen nem lehet mindent azonnal lecserélni. A célunk az, hogy 2019 nyarán már mindenhol, teljes körűen bevezetésre kerüljön az új név. (…)

A KLUB CÍMERÉT NEM VÁLTOZTATTUK MEG, CSAK A NEVET CSERÉLTÜK KI, ILLETVE AKTUALIZÁLTUK A SZÍNEKET ÉS A BETŰTÍPUST. A SZÍNVILÁGOT, A TRADÍCIONÁLIS CÍMERELEMEKET MEGTARTJUK, DE A MOL VIDI FC NEVET ÉRTELEMSZERŰEN MEG KELL JELENÍTENI AZ ÚJ CÍMERBEN, A MEZEKEN ÉS A VIDISHOPBAN KAPHATÓ TERMÉKEKEN IS.”

Mit fognak az új névhez szólni a szurkolók?

AZ RBD ultracsoport már ki is adta a közleményt:

A MOL szerepvállalásának anyagi vonzatáról

A megnövekedett támogatás újabb lehetőségeket nyit, még tovább tudjuk erősíteni a csapatot, mind erőforrás, mind szakmai támogatás szintjén. Azt gondolom, hogy minden eddiginél reálisabbá vált a csoportkör elérése. Sőt, ez is a kitűzött célunk: minden évben csoportkörbe jutni.

A lehetséges érkezőkről és távozókról

“A piacra jellemző, hogy ilyenkor, az átigazolási szezon elején egyelőre még nehéz leigazolni játékosokat, de ettől függetlenül folyamatban vannak a tárgyalások komoly erősítést jelentő, külföldi játékosokkal. Természetesen amint lesz bármilyen konkrétum, be fogjuk jelenteni hivatalos weboldalunkon, ami júliustól www.molvidi.hu -ként működik tovább. (…) Jó szezont futottunk: Európa Liga playoff-ot játszott a csapat és a bajnoki címet is sikerült elhódítani, ennek köszönhetően komoly érdeklődés mutatkozik a játékosaink iránt. Ha megfelelő ajánlatot kapunk, akkor azt megfontoljuk, de nem szeretnénk elhamarkodott döntéseket hozni.”

Forrás: Csakfoci.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató