2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Seehofer: "az illegális migráció már nem kifizetődő"

A menedékkérők kezeléséről létrejött megállapodás a koalíciós pártok között azt az üzenetet küldi a világba, hogy az illegális bevándorlás immár nem kifizetődő - jelentette ki Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter.

Seehofer a Bild am Sonntag című lapnak adott interjújában leszögezte, hogy „végrehajtottuk a fordulatot a menekültkérdésben”. A politikus a koalíciós pártok közti megállapodásról az osztrák kancellárral, Sebastian Kurzcal is tárgyalóasztalhoz ült, melynek kapcsán elmondta, hogy

Ausztriával egyetértünk abban, hogy egyetlen tagállam sem köteles olyan menedékkérőket befogadni, akikért nem ő a felelős. A menekültügyi fordulattal pont ezt érjük el.”

A menedékkérő migránsok visszafogadásától ugyanakkor elzárkózik az olasz kormány, így Seehofer személyesen tárgyal majd a jobboldali Ligát vezető olasz belügyminiszterrel, Matteo Salvinivel.

Arról, hogy hogyan lehet anélkül lezárni a földközi-tengeri migrációs útvonalat, hogy tömegek fulladnának a tengerbe, a politikus azt mondta, hogy le kell csapni az embercsempészekre, a menedékkérőknek pedig nem szabad vállalkozniuk a veszélyes útra.

Az Angela Merkel kancellárral történt összetűzéssel kapcsolatban a Bild am Sonntag azt kérdezte Seehofertől, hogy bocsánatot kért-e a kormányfőtől.

Nem értem a kérdést”

– felelte Seehofer az MTI beszámolója szerint, rámutatva, a kancellárral tartalmi kérdésben volt nézeteltérése, és ez nem személyes konfliktus volt.

Így a vita után is képesek vagyunk egymás szemébe nézni”

– jelentette ki a belügyminiszter, hozzátéve: magától értetődő, hogy továbbra is együtt tudnak dolgozni egymással.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató