Üzent a foci válogatott új kapitánya: nincsen bérelt hely!

Marco Rossi, a Honvéd korábbi vezetőedzője új időszámítást kezd a magyar válogatottnál. Az olasz szakember elmondta, hogy még Dzsudzsák Balázsnak sincs garantált helye.

A frissen kinevezett új szövetségi kapitány, Marco Rossi határozottan állítja: az ő válogatottjába csak olyan játékos kap meghívót, aki rendszeresen játszik a klubjában. Ez alól a szabály alól adott esetben még a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs sem kap felmentést.

Mindenkit meg kell néznem, ez nem Belgium, Spanyolország vagy Németország, ahol van 25 kiemelkedő játékos, aki adja magát,

nekem 35-40, nagyjából egyforma képességű labdarúgót kell megvizsgálnom” – mondta a Magyar Időknek adott interjúban az olasz szakember, aki azt is elárulta, hogy a szeptember 8-i, Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt két héttel kell kijelölnie első keretét.

Marco Rossi legfontosabb válogatási elve az lesz, hogy ki játszik a klubjában, illetve, hogy hol szerepel az a klub. Elmondta, hogy honvédos korszakának kedvenc játékosára, Hidi Patrikra sem számíthat, akit átadólistára tett a spanyol másodosztályú Oviedo, és ugyanez a helyzet a válogatott legértékesebb játékosával, Dzsudzsák Balázzsal, de az egyik legnagyobb hazai tehetség helye sem garantált a magyar válogatottban.

“(Hidi Patriknak) nincs csapata,

mint ahogy Dzsudzsák Balázsnak sincs. Aki pedig nem játszik, azt nem tudom figyelembe venni.

Ugyanez a gondom Szoboszlai Dominikkel. Ha bekerül a Salzburg nagycsapatába, akkor nagyszerű, behívom. De a fiókcsapatból, a Lieferingből, amely a másodosztályban játszik, nem tudom beválogatni, mert az nem az a szint, amit a válogatottban megkövetelünk.”

Rossi a következő napokban mindenkit felhív, így a válogatottságot korábban lemondó Nikolics Nemanját is, aki szokás szerint remek formában van az amerikai bajnokságban (MLS). A kapitány odafigyel a fiatalokra is, külön megemlítve a Benficában játszó Csoboth Kevint és az Ajaxban edződő Schön Szabolcsot.

Forrás: Origo

Check Also

Bilincsbe verték a karácsonyi migránsokat a hajdú-bihari határrendészek

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség egyik szolgálaton kívüli munkatársa 2020. december 25-én 9 óra körül Berettyószentmárton …