2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ombudsmanhoz fordul a CEU és az ELTE gender szakának védelmében a Jobbik 21. századi koalíciós partnere

Ombudsmanhoz fordulok, mert súlyosan sérti az oktatás és a kutatás szabadságát, hogy alkotmányellenesen, hatalmi szóval, rendeletileg egyszerűen betiltanak egy akkreditált képzést – írja kellő öntudatossággal Facebook-oldalán Szél Bernadett, a 21. századi LMP társelnöke, ezzel is erősítve az országból jól kipenderített CEU-ból elkurjantott álrettegés gettóviszhangját, de mint azt korábban megírtuk, kormányzati szándék híján szó sincs semmiféle betiltásról. Sajnos."Most a genderképzés, de mi lesz a következő?" - teszi fel az automatikusan holokauszthoz vezető, fajtájától jól megszokott kérdést, mert szerinte a társadalmi nemek álproblémája (legalábbis a Nagykörúton belülről szemlélve), természetesen a Soros-nevelde CEU és az MTA ügyéhez hasonlóan "mindenki ügye". Nem sok maradt a fékek és ellensúlyok rendszeréből - tér rá Bernike a leendő koalíciós partnerek által is kötelező diktatúrázós részre, "de az ombudsman intézménye még áll", nyugtatja meg a legkétségbeesettebb demokratákat.
"A fenti megfontolások miatt fordulok az alapvető jogok biztosához - ő tud normakontrollt kérni és meggyőződésem szerint az alkotmányellenes, az oktatás és kutatás szabadságát sértő lépés miatt erre szükség is van"
- mutatja be csodafegyverét Szél, de hát erre jó őfelsége ellenzéke: hangzatosan a kormány emberéhez fordulni a kormány ellen.
A genderkérdésről pedig ismét elmondom: a 21. századra sok minden megváltozott és a kormánynak ahelyett, hogy letűnt időket akarna hatalmi szóval (inkább csak szóval, mint ebben az esetben is, sajnos - a szerk.) visszahozni, inkább azon kellene gondolkodni, a változó körülmények között hogyan tudunk a lehető legélhetőbb viszonyokat teremteni a nők és a férfiak (!) számára. Ehhez azonban olyan tudósokra van szükség, akik magyar szemszögből (sic!) is avatott ismerői a területnek.
Az LMP-társelnök asszony szerint most pont ezt számolnák fel, de bízik benne, hogy az ombudsmanhoz írt beadványa célt ér, és "addig is sokan felemelik a szavukat ebben az ügyben".(Kuruc.info)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató