2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pompeo: mélységesen tiszteljük Magyarország gazdag történelmét, kultúráját és hagyományait

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az Amerikai Egyesült Államok nevében jókívánságait fejezte ki a magyar népnek Szent István ünnepe alkalmából a budapesti amerikai nagykövetség Facebook-oldalán hétfőn.

 

Magyarország az Egyesült Államok közeli barátja és szövetségese. Az Egyesült Államok kormánya nagyra értékeli az együttműködést számos fontos kérdésben, így például a védelempolitika, a regionális európai biztonság és az energia-diverzifikáció terén – olvasható az üzenetben.

„Mélységesen tiszteljük Magyarország gazdag történelmét, kultúráját és hagyományait, és hálásak vagyunk mindazért, amivel a magyar bevándorlók hozzájárultak az amerikai társadalomhoz az élet sok területén, a művészetektől kezdve az üzleten át a technika világáig” – írta az amerikai külügyminiszter.

Csereprogramok és növekvő kereskedelmi kapcsolatok erősítik a két ország közti szilárd kötelékeket. „Várakozással tekintünk a Magyarországgal fenntartott partneri kapcsolatunk folytatása elé, amellyel előmozdítjuk közös érdekeinket és erősítjük az európai szabadság és jólét melletti közös elkötelezettségünket” – olvasható Mike Pompeo amerikai külügyminiszter üzenetében.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató