2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kőbánya polgármestere elismerte, hogy drogválság van a kerületben

D. Kovács Róbert kétségbeesett előterjesztést nyújtott be a képviselő-testületnek: belügyminiszteri és rendőri intézkedést kérne a drogválság miatt - írja a hvg.hu.Az előterjesztésben a polgármester elismeri, hogy nem képesek kezelni a Hős utca és környékén kialakult helyzetet, és azt, hogy a megemelt rendőri jelenlét sem enyhítette a problémát.
„A kőbányai emberek és a kerületen keresztül nagy számban közlekedő utasok felháborodása érthető módon óriási, a közösségi és egyéb médiumok felületein megszaporodtak a kőbányai droghelyzetről szóló híradások és a rendvédelmi szervek tehetetlenségéről megfogalmazott felháborodott vélemények. Az Önkormányzathoz tömegesen érkeznek az intézkedést sürgető és a rendőrség fellépésének hiányát jelző beadványok.
Jelen esetben már nem arról van szó, hogy némely esetben feltűnik a közterületen egy-egy tudatmódosító szer hatása alatt álló személy, hanem tömegesen és állandó jelleggel elfoglalták a közterületeket, a közösségi közlekedési megállóhelyeket, ahol a törvénysértő cselekményeiket rendszeresen és tömegesen nyilvánosan követik el, illetve eszméletlen vagy magatehetetlen állapotban tartózkodnak”
- olvasható az előterjesztésben. A polgármester úgy véli, az önkormányzat eszközei nem elegendők a probléma kezelésére, és a dolog rossz fényt vet a kerület vezetésére. Nem lehet véletlen, hogy most akarná annyira megoldani a kialakult helyzetet: szeptember 30-án időközi önkormányzati választást tartanak Kőbányán. D. Kovács az előterjesztésben jogszabály-módosítást javasol, szerinte a testületnek Pintér Sándor belügyminiszterhez kellene fordulnia, hogy szigorítsa a szabálysértési törvényt, hogy ezután elzárással büntethessék azt, aki köztisztasági szabálysértést követ el, megsérti a közerkölcsöt, valamint koldul.
„Ezek a cselekmények egyes esetekben olyan súlyúak, a társadalomra oly mértékben veszélyesek, hogy a garázdasághoz vagy a tulajdon elleni szabálysértéshez hasonlóan magasabb szintű szankciót igényelnek”
– írta D. Kovács. A polgármester azt javasolta a testületnek, forduljanak a rendőrséghez, és azt szeretné, ha Pintér Sándor kezdeményezné az országos rendőrfőkapitánynál a rendőrség azonnali és hatékony intézkedését a kerületben.Forrás: 444.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató