2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Macron öngyilkos pozícióban vesztésre van ítélve Orbánnal és Salvinivel szemben az EU migrációs politikájában!

Mindamellett, hogy Emmanuel Macron képmutató, egy végzetes hibát is elkövetett, ugyanis a bevándorlásról szóló vitában garantáltan alul fog maradni Orbánnal és Salvinivel szemben - nyilatkozta Jean Bricmont belga professzor a francia elnökről.
"Az a probléma Macronnal, hogy képmutató, ahogy arra Salvini már rámutatott"
– mondta Bricmont professzor az RT kérdésére. A képmutatás pedig abból fakad, hogy miközben kiáll a migránsok befogadása mellett, aközben zárva tartja a francia-olasz határt, ahol migránsok ezrei várnak, hogy átkelhessenek Franciaországba."Olaszország és Magyarország egy kicsit más, Magyarországnak sosem voltak gyarmatai. Ők nem felelősek a közel-keleti háborúkért... Akkor miért is kellene befogadniuk migránsokat?...Talán mondhatnánk, hogy jótékonyságból. De arra meg válaszolhatnák, hogy először a saját problémáinkat oldanánk meg" – mondta Bricmont. A közíró felvette, hogy Olaszország esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, ám az olaszok már rengeteg mindenkit befogadtak és azt szeretnék, ha más államok átvennének tőlük migránsokat. Azt is hozzátette, hogy az emberek félnek attól, megrettenti őket a gondolat, hogy milliós, tízmilliós tömegek jöhetnek Európába. Mivel a migránsokkal való együttélés sok helyen problémákat okoz, ezért az emberek akkor sem akarnak befogadni többet, ha "csak kevesen jönnének". Bricmont szerint Orbán és Salvini sikerrel fog járni, és az Európai Parlamentben megjelenik egy bevándorlásellenes erő.
"Franciaországban már a jobboldal és a republikánusok is erősen bevándorlásellenes álláspontot foglalnak el"
– mondta a professzor. Azt is hozzátette, hogy "emiatt értelme lenne annak, ha a jobboldal szövetséget kötne Le Pen pártjával. Így valószínűleg le tudnák győzni Macront. A baloldal képtelen lesz nyerni" – emelte ki Bricmont. Hozzátette, hogy Orbán és Salvini nagyon népszerű saját hazájában, ám Macron ezt nem mondhatja el magáról. A francia elnök emiatt szerinte öngyilkos helyzetbe sodorta magát.Forrás: Rt.com nyomán Világhelyzete Facebook oldal
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató