2023. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
EUR : 386.71
USD : 363.21
Időjárás ikon23°16°

Az egész dán labdarúgást szétverheti a milliomos játékosok pénzéhsége

Komoly futballbotrány bontakozott ki Dániában, miután a labdarúgó-válogatott tagjai és a szövetség között kibékíthetetlennek látszó ellentét robbant ki. Az ok egyértelműen a pénz, a dán közvélemény viszont elfordult a csapattól. A Koppenhágában élő egykori Fradi-futballkapus, Udvarácz Milán az Origónak beszélt a kialakult helyzetről.
"A labdarúgó-világbajnokságot követően a dán szövetség egyáltalán nem volt elájulva a csapat produkciójától"
- mondta Udvarácz."Az ugyan szép dolog, hogy a dán válogatott a világranglista kilencedik helyén áll, de a vb-n mutatott játékot bírálták. Az elégedetlenek a csapat defenzív stílusát, a támadójáték hiányát rótták fel.A vb végén a dán szövetség fejenként 1.2 millió dán koronát (azaz több mint 50 millió forintot) fizetett ki a játékosoknakakiknek a szövetséggel kötött szerződésük lejárt, ezt kellene most újratárgyalni. Ami nem lesz könnyű, mert például a Tottenhamban focizó Christian Eriksennek egyéni szerződései vannak. A szövetség azt szeretné, ha Eriksen az arcát adná a válogatott szerelését szállító Hummel-kampányhoz, de erre ő nem hajlandó."A válogatott tagjai Christian Eriksennel az élen egységbe tömörültek, és több pénzt követelnek. A dolog azonban ellenkező hatást váltott ki Dániában.
A közvélemény teljesen elfordult a csapattól. A szövetség ugyanis nyilvánosságra hozta, hogyha többet fizet az amúgy sem szegény futballistáknak, akkor a dán utánpótlástól veszi el a pénzt.
A szurkolók egyértelműen a szövetség pártjára álltak. Nagyon sokan mondták, hogy Dánia kis ország, itt nem csak a klubjaikban amúgy kiválóan megfizetett futballistákra kell költeni. Sőt, igazából rájuk a legkevésbé." A dán csapat a világbajnokságon a nyolcaddöntőben a későbbi ezüstérmes horvátoktól kapott ki tizenegyesekkel Nyizsnyij Novgorodban. A héten rajtoló Nemzetek Ligája-sorozat B-csoportjában vasárnap Wales ellen játszanak Aarhusban. Ezt megelőzően szerdán barátságos meccset kötöttek le Szlovákia ellen, amelyet idegenben játszanak le.
"Amennyiben a következő napokban a helyzet nem rendeződik, akkor az U21-es dán válogatott áll ki a meccsre Wales ellen"
- mondta Udvarácz Milán. A szövetség befeszített, az Eriksen köré tömörülő válogatott játékosok szintén.
Eriksen viselkedését amúgy is nehezen viselik el, ő a Tottenhamban fontmilliókat keres. A dánok azt mondják, hogy neki és a többieknek is kötelességük lenne ingyen játszani a válogatottban.
Erre ezek a sztárok extra biztosítást akarnak kisajtolni a szövetségtől. Ezt a sportág irányítói egészen biztosan nem fogják megadni."Friss hír, hogy futsaljátésok is szerepelnek a dán labdarúgó-válogatott soron következő két találkozóján,miután a szövetség (DBU) nem tudott megállapodni a nemzeti csapatnál számításba vett futballistákkal.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató