2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Románellenes falfirkák miatt vették őrizetbe

Őrizetbe vett a rendőrség egy 22 éves fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy románellenes feliratokat festett fel egy marosvásárhelyi ház falára. A gyanú szerint a fiatalember múlt szombatra virradóra mázolta össze az egyik Posta utcai ingatlan falát és a közelben lévő buszmegállót. Az okozott kár 2000 lej. A marosvásárhelyi fiatalembert kedden vette őrizetbe 24 órára a rendőrség, a bíróság szerdán dönt az előzetes letartóztatásáról.
Vajon történt már olyan a történelem során, hogy fordított esetben letartoztattak volna egyetlen egy olyan román személyt aki magyarellenes feliratokat mázolt, magyar emlékműveket rongált stb?!
Érdekes, hogy ha román-ellenességről van szó, ilyen esetben milyen gyorsak és hatékonyak. Egyértelműen látható ez esetben is az aljas magyarellenesség és a kettős mérce amit a román hatalom a magyarsággal szemben gyakorol!Hogy csak egy konkrét példát említsek: 2011-ben részeg román fiatalok levizelik, ürülékkel kenik be Gábor Áron kökösi sírját, és egyértelmű üzenetként is megfogalmazzák, "a magyaroknak" szánják gesztusukat. Ez esetben az ügyészség nem javasolta a bűnvádi eljárás elindítását. Az ügyészi indoklás szerint az amúgy név szerint azonosított fiatalok alkoholos befolyásoltság alatt cselekedtek (ezt ő enyhítő körülménynek tekinti, amikor a jog általában súlyosbítónak), tettüket nem lehet sértőnek és diszkriminációra való felbujtásnak tekinteni – áll az ítéletben!Forrás 3szek.ro
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató