2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Osztódással szaporodik a Jobbik

Kicsit olyan, mintha haláltusáját vívná a Jobbik. Először jött Vona bukása, később Toroczkai kikosarazása, aztán Sneider Tamás lett az elnök, most meg egyre többen beszélnek arról, hogy újabb puccs jön a párton belül. Sikertörténetnek ez semmiképp sem nevezhető.
Augusztus végén "derült égből villámcsapásként" jött a hír: puccskísérlet készül a Jobbikon belül. Már akkor is Volner János neve merült fel az összeesküvés mögött. Most az Echo TVműsora, az Informátor járt utána, hogy mi a helyzet a "második legnagyobb ellenzéki erőnél". A pénteki adásból kiderült, valóban van ráció abban, hogy gond van a Jobbikon belül. A párt alelnöke elégedetlen a szkinhedmúltú elnökkel, Sneider Tamással és a vezetőséggel. Volner szerint a Jobbik már hónapok óta nem tudja tematizálni a közbeszédet és csak negatív hírek jelennek meg róluk. (Egyébként ugyanezt a reménytelenséget véltük felfedezni a Jobbik elnökhelyettesének, Gyöngyösi Márton legutóbbi interjújában is.) Mirkóczki Ádám, a Jobbik sajtószóvivője - a sajtóhírekre reagálván - úgy fogalmazott, hogy konfliktus nincs, csak vita, ami helyes.
Hogy a vitás kérdéseket ki, hogyan kezeli én nem tartom minden esetben szerencsésnek. Az, hogy a nyilvánosság előtt tesznek olyan politikai állásfoglalást, amely házon belül még nem eldöntött, nem szerencsés. Ezek generálják a sajtófelületeken a vélt vagy valós konfliktusokat."
Azt Mirkóczki Ádám is elismerte a műsorban, hogy a Jobbikban állandóak a politikai viták. Ideológiai kérdésekben is élesek az ellentétek. A szóvivő azonban hozzátette: nem tart attól, hogy Volner távozna a Jobbikból, vagyis szerinte nem fog szakadni a párt. Volner János nemzeti Jobbikot szeretne, de kérdés, hogy a párt többi tagja is így gondolja-e. Bohár Dániel azon kérdésére, előfordulhat-e, hogy megjelenik a Mi Hazánk Mozgalomban (Toroczkai László, Dúró Dóra és Novák Előd által gründolt mozgalomban) Volner János, úgy fogalmazott:
Nem szeretne, mert neki a Jobbikban van dolga."
Nagy Ervin, a Jobbik egykori alapítója ezzel szemben azt mondta a műsorban: könnyen előfordulhat, hogy Volner János a Mi Hazánkhoz csatlakozik vagy új platformot hoz létre.
Nagyon úgy tűnik, hogy a Jobbik osztódással szaporodik. Tehát egyre inkább szétszakad. Van esély arra, hogy Volner János is egy új formációt hoz létre, ha a párton belül nem sikerül hatalomra jutnia"
– fogalmazott. Nagy Ervin kiemelte: Volner János a Magyar Gárdára támaszkodik.
Volnernek jó kapcsolatai vannak a Magyar Gárdával. Vezetője és kiképzőtisztje is volt. Most úgy tűnik, azokat az embereket gyűjti maga köré, akik a Magyar Gárdában megmaradtak, de a Jobbik néppártosodása során elhagyták a pártot."
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató