2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Vasárnap választanak a svédek...

A héten kiemelten foglalkoztunk a svédországi választással, amely történelmi jelentőségű lesz. Vagy marad a Lövfen féle bevándorló-simogatás vagy megjelenik egy "Salvini" északon is. Ez az alak Jimmie Akesson lehet, a Svéd Demokraták vezére. Szurkolunk!Sorozatunk 3. részében is bemutatjuk az észak-európai államban uralkodó káoszt. https://www.vadhajtasok.hu/2018/09/06/svedorszag-valasztasra-keszul/ A svédeknek nincs újabb 4 évük, hogy befogadjanak minden jöttmentet. Ha, most nem húzzák be az Akesson vezette SD-t, akkor valószínűleg el fognak süllyedni a modern népvándorlás mocsarában.Jimmie Akesson ellen előszeretettel vetik be a liberálisok a rasszista-kártyát. Így volt ez a legutóbbi politikai vitán is, ahol a pártvezetők voltak jelen. Arról kérdezték az Svéd Demokraták vezetőjét, hogy szerinte miért nehéz a bevándorlóknak munkát szerezniük. Akesson nem habozott, és nemes egyszerűséggel így válaszolt:
 ez azért van, mert nem svédek, és nem illenek Svédországba 
Annie Lööf, a Centrum párt vezetője hangosan tiltakozott Akesson mondata után. Az asztalra csapott és felkiáltott, hogy az SD első embere általánosít a migránsokkal kapcsolatban. Akesson kijelentésétől még a Svéd Televízió is elhatárolódott.Még a múlt héten, 2026 a választással kapcsolatos bűncselekményt jelentettek be a rendőrségnek az ország egész területén. "A jelentések többsége kárról szól, a többség a már letépett vagy összefirkált plakátokat jelenti" - mondja Tomas Granlund, a rendőrség szóvivője. A több mint 2000 bejelentésből 240 a politikusokkal, választási munkásokkal, újságírókkal szembeni fenyegetés. Leginkább a bevándorlásellenes SD volt a célpont.Folytatja a munkát hétfőn? Szegezték a kérdést Lövfennek, a svéd miniszterelnöknek.
A szavazók döntenek, de jó esélyeim vannak.
-válaszolta a szociáldemokraták elnöke.A Moderates (Mérsékelt párt) vezetője, Ulf Kristersson azt mondta, készen áll arra, hogy átvegyék a hatalmat a Riksdagban.
"Nem vagyunk elégedettek Svédországgal, a kormány elégedettnek tűnik, de fogalma sincs, hogyan kell a hatalmát megtartania"
- mondta Kristersson.Tíz svéd szavazó közül négyen még mindig bizonytalanok, hogy melyik pártra szavaznak a vasárnapi parlamenti választásokon."60 százaléka van, akik biztosak benne, hogy elmennek szavazni, de a többség bizonytalan. Így fennáll annak a lehetősége, hogy sokan megváltoztathatják a véleményüket, amíg vasárnap le nem adják a szavazatukat "- mondja Torbjörn Sjöström a Novusban.Terrorista csoporttal találkozott a baloldaliak vezére, Jonas Sjöstedt - írja az Expressen. Sjöstedt 2014-ben vett részt egy találkozón a 194-es terrorcsoport tagjai társaságában. A szervezetnek több antiszemita megnyílvánulása volt a közelmúltban. Sjöstedt korábban úgy nyilatkozott, hogy támogatja a palesztin harcot.Bede Zsolt - www.vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató