Vadhajtások

Vasárnap választanak a svédek…

A héten kiemelten foglalkoztunk a svédországi választással, amely történelmi jelentőségű lesz. Vagy marad a Lövfen féle bevándorló-simogatás vagy megjelenik egy “Salvini” északon is. Ez az alak Jimmie Akesson lehet, a Svéd Demokraták vezére. Szurkolunk!

Sorozatunk 3. részében is bemutatjuk az észak-európai államban uralkodó káoszt.

Svédország választásra készül

A svédeknek nincs újabb 4 évük, hogy befogadjanak minden jöttmentet. Ha, most nem húzzák be az Akesson vezette SD-t, akkor valószínűleg el fognak süllyedni a modern népvándorlás mocsarában.

Jimmie Akesson ellen előszeretettel vetik be a liberálisok a rasszista-kártyát. Így volt ez a legutóbbi politikai vitán is, ahol a pártvezetők voltak jelen. Arról kérdezték az Svéd Demokraták vezetőjét, hogy szerinte miért nehéz a bevándorlóknak munkát szerezniük. Akesson nem habozott, és nemes egyszerűséggel így válaszolt:

 ez azért van, mert nem svédek, és nem illenek Svédországba 

Annie Lööf, a Centrum párt vezetője hangosan tiltakozott Akesson mondata után. Az asztalra csapott és felkiáltott, hogy az SD első embere általánosít a migránsokkal kapcsolatban.

Akesson kijelentésétől még a Svéd Televízió is elhatárolódott.

Még a múlt héten, 2026 a választással kapcsolatos bűncselekményt jelentettek be a rendőrségnek az ország egész területén.

“A jelentések többsége kárról szól, a többség a már letépett vagy összefirkált plakátokat jelenti” – mondja Tomas Granlund, a rendőrség szóvivője.

A több mint 2000 bejelentésből 240 a politikusokkal, választási munkásokkal, újságírókkal szembeni fenyegetés. Leginkább a bevándorlásellenes SD volt a célpont.

Folytatja a munkát hétfőn?

Szegezték a kérdést Lövfennek, a svéd miniszterelnöknek.

A szavazók döntenek, de jó esélyeim vannak.

-válaszolta a szociáldemokraták elnöke.

A Moderates (Mérsékelt párt) vezetője, Ulf Kristersson azt mondta, készen áll arra, hogy átvegyék a hatalmat a Riksdagban.

“Nem vagyunk elégedettek Svédországgal, a kormány elégedettnek tűnik, de fogalma sincs, hogyan kell a hatalmát megtartania”

– mondta Kristersson.

Tíz svéd szavazó közül négyen még mindig bizonytalanok, hogy melyik pártra szavaznak a vasárnapi parlamenti választásokon.

“60 százaléka van, akik biztosak benne, hogy elmennek szavazni, de a többség bizonytalan. Így fennáll annak a lehetősége, hogy sokan megváltoztathatják a véleményüket, amíg vasárnap le nem adják a szavazatukat “- mondja Torbjörn Sjöström a Novusban.

Terrorista csoporttal találkozott a baloldaliak vezére, Jonas Sjöstedt – írja az Expressen.

Sjöstedt 2014-ben vett részt egy találkozón a 194-es terrorcsoport tagjai társaságában. A szervezetnek több antiszemita megnyílvánulása volt a közelmúltban.

Sjöstedt korábban úgy nyilatkozott, hogy támogatja a palesztin harcot.

Bede Zsolt – www.vadhajtasok.hu