2022. szeptember 29. - Mihály
EUR : 411.26
USD : 430.37
Időjárás ikon15°11°

Arab nyelvre oktatná a gyerekeket a francia oktatási miniszter

Ez az eset is jól mutatja, hogy az illúzióknak nincs helye: ez nem integráció, hanem behódolás.
Franciaország oktatási minisztere egy televízióinterjúban hangoztatta azon álláspontját, miszerint a franciaországi gyermekek tantervébe be kellene tenni az arab nyelv oktatását. A miniszter, Jean-Michel Blanquer szerint a kínai és az orosz mellett az arab "az egyik legnagyobb civilizációs nyelv" a világon, és emiatt szerinte nem csak az arabul beszélő országokból származó gyerekeknek kell tanulniuk a nyelvet. Az eset elképesztően bizarr voltát teljesen jól leírja egy párizsi agytröszt, az Institut Montaigne felmérése: ez alapján azok a gyerekek, akik általános és középiskolában arabul tanulnak, sokkal nagyobb valószínűséggel fordulnak a szalafizmus felé. Ez az iszlám radikális szárnya, amely például a saría törvénykezés bevezetését hirdeti. Az intézet ezért arra kérte a francia kormányt, hogy az állami iskolai intézményekbe vezessék be az arab oktatását, hogy így fogják ki a szelet a szalafisták vitorlájából.
Blanquer maga egyáltalán nem szólt egy szót sem arról, mik a lehetséges következményei a nyelvoktatás bevezetésének, de megtette ezt helyette Breziers jobboldali polgármestere:
"Ha ezt bevezetjük, azzal legitimálunk egy Franciaországon belüli párhuzamos társadalmat."
A jobboldali Nemzeti Gyűlés pártjának egyik tagja szintén nem rejtette véka alá véleményét az igen bizarr javaslattal kapcsolatban:
"Egy normális országban a bevándorlókat arra kötelezik, hogy integrálódjanak, különösen úgy, hogy megtanulják a nemzet nyelvét. A mi országunkban pedig azt mondja az oktatási miniszter, hogy a francia gyerekek tanuljanak arabul."
Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató