2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Amerikai újságíró készített interjút Bekéékkel

A Jogom van Erdélyhez csoport felhívást intézett a média munkatársai felé, hogy a koncepciós eljárásban elítélt Beke István és Szőcs Zoltán meghurcolása minél szélesebb körben kerüljön a nyilvánosság elé.
"A két ártatlanul bezárt nemzettársunk, Szőcs Zoltán és Beke István még mindig úgy tölti jogtalan börtönbüntetését, hogy nincs indoklás a birtokukban”
– írják felhívásukban rámutatva, hogy az igazságtalanul elítélt két székely férfi családtagjai és barátai arra kérik a média képviselőit, hogy látogassák meg a bebörtönzött vármegyéseket, és készítsenek velük interjút, hogy a közvélemény minél szélesebb körben ismerhesse meg meghurcolásukat, történetüket. Megjegyzik, legutóbb egy Amerikában dolgozó újságíró tett látogatást náluk és készített interjút velük. Mint fogalmaznak, „fontos tudatosítani az emberekben, hogy Románia teljes ellentéte annak, amit kifele mutat magáról. Semmibe veszi a magyar emberek jogait és száz éves államiságát azzal ünnepli, hogy az őshonos magyar kisebbség ezeréves múltját és jelenét akarja eltörölni”. Végezetül felteszik a kérdést, hogy az elmúlt magyarellenes események kapcsán, melyek közül a székely terrorvád a legdurvább,
„miért nem írnak jelentést a Judith Sargentini-félék?”
- írja az ittHON.ma
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató