Vadhajtások

Salvini kidob három iszlamistát, akik “fehér turistákat” és keresztényeket akartak legyilkolni

Ez az ember tartja a szavát. A Salvini vezette olasz Belügyminisztérium pénteken kiadott egy nyilatkozatot, melyben három iszlamista kapcsolatokkal bíró személyt azonosított, akiket “nemzetbiztonságra veszélyes egyéneknek” nyilvánított és ezért “kitoloncolás” vár rájuk,- írja a Voice of Europe.

A három, feltételezhetően terrorista csoportokkal kapcsolatban álló afrikai migráns közül az egyik azt mondta, “fehér turistákat” és “keresztényeket” akar gyilkolni. 

A bejelentés nem sokkal az után született meg, hogy a héten korábban már kiutasítottak egy 26 esztendős egyiptomi imámot, Ahmed Elbadry Elbasiouny Aboualy-t “iszlamista terrorizmusra való felbújtás” miatt. Az egyiptomi 2005 óta, munkavállalói engedéllyel tartózkodott Olaszországban.

A Belügyminisztérium adatai szerint a pénteki személyekkel együtt 2015 óta 339 főt utasítottak ki az országból. Ebből 102 esetre 2018-ban került sor.

A három kiutasítás előtt álló személyről:

– Egy 22 éves marokkói, aki már több alkalommal követett el bűncselekményeket, mint például ittasság és rendzavaró viselkedés, továbbá egy firenzei zsinagóga előtt riogatott embereket egy konyhakéssel, miközben Allah Akbar-t kiáltozott. 

– Egy 24 éves gambiai, akit közönséges bűncselekmények mellett azzal is vádolnak, hogy “nemzetközi terrorista csoportokban” teljesített szolgálatot. Egy nála lévő jegyzetfüzetben robbanószerkezetekről készült diagramokat és az ezek összeszerelésére és használatára vonatkozó instrukciókat találtak; valamint jegyzeteket, melyekben szimpátiáját fejezi ki egy Afrika közép-nyugati részén működő félkatonai szervezet iránt. Továbbá azt is leírja, hogy erős késztetést érez, hogy “fehér turistákat és keresztényeket” gyilkoljon le gambiai hotelek és templomok közelében és eljövendő sikeres akcióit Allah-nak ajánlja. 

– A harmadik kiutasítás előtt álló személy egy 28 éves tunéziai, akit vandalizmusért és drogok árusításáért tartóztattak le Modenában. Tárgyalása során többször dicsőítette az Iszlám Államot és rátámadt a börtön rendőrségre is. 

Az olaszok körében a Liga vezetőjének népszerűsége töretlenül ível felfelé, köszönhetően annak, hogy betartja korábban tett ígéreteit. Salvini a közelmúltban több alkalommal nyilvánosan kritizálta Jean-Claude Junckert és az EU politikáját bizonyítva ezzel, nem hagyja, hogy az EU vegzálja országát. 

Geib Hajnalka – Vadhajtások.hu