2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ákos: Ami a kommunistákat bosszantja, az nekem tetszik

Sosem szerette sem a kommunistákat, sem pedig azok szellemi utódait. A liberális véleményterrorral ellentétben büszke magyarságára, a hazafiságra, pont azokra az érzelmekre, amelyek évszázadokig természetesnek számítottak és meghatározták a magyar kultúrát, a magyar művészeteket. Erről is beszélt  Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes az Echo TV Jó reggelt! című műsorának október 23-i adásában. Azt mondta, sajnálatos, hogy még mindig nincs meg a valódi konszenzus a forradalommal és a szabadságharccal kapcsolatban, pedig lenne igény az igazi emlékezetkultúra kialakítására.
Ákos szerint, ha lassan is, de „becsorog" a helyére szent forradalmunk akár a történelem által, akár a művészek vagy televíziós műsorok által. Azt mondta, évszázadokon keresztül a hazafiság, a szerelem, a szakrális tematika adta a művészetek alapját - olvasható az Echo TV oldalán.
Most liberális uralom van a kultúra minden területén, s ma a lázadás azt jelenti, ha valaki konzervatív
- mondta a Kossuth-díjas zenész. Beszélt gyerekkoráról is és arról, hogy ő már nagyon régen konzervatív:
Mit hoztam magammal a gyerekkoromból? Azt, hogy nem szeretjük a kommunistákat, de nem lehet róla beszélni. Egyféle narratívát mondtam, kölyökkoromban is azt mondtam, ami a kommunistákat bosszantja, az nekem tetszik, ez máig így van. A kommunisták szellemi utódjairól is beszélek
- mondta Ákos. A teljes interjú itt látható:
Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató