2022. augusztus 16. - Ábrahám
EUR : 397.33
USD : 389.27
Időjárás ikon34°19°

Elrendelték a nyomozást szívós szemű Márta ellen

Nyomozást rendelt el az ügyészség Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő titoksértési ügyében. A politikust egy magánszemély és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának több tagja jelentette fel, miután "érzékeny katonai adatokat hozott nyilvánosságra".

A Fidesz nemrég arra szólította fel az LMP- t, hogy hívja vissza a rendészeti bizottság alelnöki székéből Demeter Mártát. Az LMP-s országgyűlési képviselő ugyanis az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként kapott iratbetekintést a kecskeméti légibázison. Az ott megszerzett adatokra hivatkozva később írásbeli kérdést intézett a honvédelmi miniszterhez és a belügyminiszterhez. A kérdést közösségi oldalán is közzétette, amelyben az állt, „Miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát?”.

Hamar kiderült azonban, hogy Demeter Márta a miniszterelnök gyermekét összekeverte egy Orbán vezetéknevű tiszt lányával, aki engedéllyel utazott a gépen. Azt, hogy a névazonosság miatt tévedésről van szó, a Honvédelmi Minisztérium is azonnal megerősítette.

Demeter Márta ügyében az ügyészség elrendelte a nyomozást, a gyanú szerint 30 évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, amely felveti a hivatali visszaélés gyanúját.

(Híradó nyomán)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató