2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Ukrajna hadviselést jelentett be az oroszokkal szemben

Fokozódik a vasárnapi incidens...

Oroszország vasárnap egy hatalmas teherhajót irányított a Kercsi-szoroson átívelő híd alá, lezárva ezzel a szoros bejáratát, és megakadályozva, hogy az ukrán haditengerészet három hajója illegálisan behajózzon az Azovi-tengerre.

A hídnál orosz katonai helikopterek és harci repülőgépek köröztek. Az ukrán haditengerészet három hajója veszélyes manővereket hajtott végre mielőtt elfogták őket.

Hivatalos: Oroszország fegyverrel tartóztatott fel három ukrán hajót a Krímnél

Oroszország megerősítette a korábbi sajtóhíreket, miszerint tüzet nyitott és úgy tartóztatta fel azt a három ukrán felségjelzésű hajót, amelyek illegálisan beléptek az ország Fekete-tengeri vizeire – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vasárnap este.

Az incidens során három ukrán megsérült, akik orvosi ellátást kaptak.

Oroszország három ukrán hajóra nyitott tüzet, amelyek illegálisan hajózta orosz vizekre a Krím félsziget közelében – közölte az FSzB. A hajókat elfogták.

Az incidens során három ukrán tengerész megsérült, akik orvosi segítségben részesültek az orosz katonáktól. Egyikük sincs életveszélyben – közölte a biztonsági szolgálat sajtóosztálya.

Radikálisok megtámadták a kijevi orosz nagykövetséget

Füstbombákkal dobálták meg az épületet, illetve gumiabroncsokkal és hordókkal torlaszolták el a bejáratot.

HALÁL OROSZORSZÁGRA!

- kántálták a demonstrálók...

Felgyújtották az orosz nagykövet autóját is...

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács hétfőn bejelentette a hadviselést Oroszországgal szemben. A javaslatot Petro Poroshenko elnök támogatta - írja a Sputnik.

Bede Zsolt - www.vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató