2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Fradi-tábor kiállt a felvidéki magyarok mellett

A kommandósok razziája ellen emelték fel a szavukat a zöld-fehérek.Mint ismert, felvidéki magyar futballszurkolók otthonában csapott le a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) –beszámolók szerint 150 kommandóssal – a DAC–Sepsi barátságos találkozó után.
A gyanúsítottak szövetkeztek, és létrehozták a Felvidéki Harcosok csoportot, amely olyan ideológiát képvisel, amely jelenleg is és a múltban is alapvető emberi jogok ellen irányult, s amely nemzetiségi gyűlöletkeltésre buzdít – közölte a Facebookon az Országos Rendőr-főkapitányság.
Egyes szurkolói vélemények szerint azonban az akció összefüggésben lehet az említett meccsel, ahol a DAC-ultrák a székelyföldi csapat drukkereivel közösen több alkalommal is nemzeti rigmusokat skandáltak, valamint óriási piros-fehér-zöld füstkoreográfia és egy „nem határon túli magyarok vagyunk, hanem határtalanul magyarok” feliratú molinó is megjelent. https://www.vadhajtasok.hu/2018/11/17/nem-hataron-tuli-magyarok-vagyunk-hanem-hatartalanul-magyarok/ Az Felvidéki Harcosok szurkoló csoportról és az őket ért rendőri akcióról a Fradi-szurkolók sem feledkeztek el és a Kisvárda elleni bajnoki meccsen álltak ki drukkertársaik mellett. https://youtu.be/eodaJ3VrhdwForrás: RangadóKapcsolódó:https://www.vadhajtasok.hu/2018/11/26/az-ujpest-szurkolok-nyilt-levelben-fordultak-az-mlsz-hez/
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató