2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ukrajna kitiltotta a 16 és 60 év közötti orosz férfiakat az országból

Az Ukrán Állami Határőrség megtiltja, hogy a 16 és 60 év közötti orosz férfiak belépjenek az országba – közölte pénteken a határőr szolgálat vezetője – írja a TASzSz hírügynökség.

A rendelkezés a mai naptól érvényes. A szigorított ellenőrzések során megtiltják a külföldiek, elsősorban a 16 és 60 év közötti orosz állampolgárságú férfiak belépését Ukrajnába.

Hadiállapot

Provokációt hajtott végre a kijevi vezetés a Fekete-tengeren az ukrán elnökválasztás küszöbén, hogy növelje Petro Porosenko államfő támogatottságát – kommentálta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kercsi-szoros közelében történt orosz-ukrán tengeri incidenst.

Ukrajna tíz megyéjében léptetnek életbe hadiállapotot 30 napi időtartamra. 2014-nem nem hirdettek hadiállapotot

„Ami a Fekete-tengeren történt incidenst illeti, az egy provokáció, nyilvánvalóan. Provokáció, amelyet a hivatalban lévő hatalom, gondolom a hivatalban lévő elnök szervezett meg a jövő év márciusi ukrajnai elnökválasztás küszöbén”

– fogalmazott Putyin.

Az orosz elnök szerint a vasárnapi konfliktus nem volt több határincidensnél. Emlékeztetett rá, hogy Ukrajnának sokkal komolyabb alapja lett volna bevezetni a hadiállapotot például 2014-ben, amikor „a Krím az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntött, vagy később, amikor fellángolt a konfliktus Ukrajna délkeleti részén”, és a kormányerők tankokat, nehéztüzérséget és légierőt vetettek be.

Akkor lényegében háború volt, és nem vezettek be semmilyen hadiállapotot – mondta.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató