2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A "néppártosodó" Jobbikban továbbra sem bűn a zsidózás

Hiába a botrány, a párt (ex-skinhead) elnöke továbbra is kiáll társa mellett, akiről kiderült, hogy vallása és származása miatt bántalmazott egy nőt.Hosszas tanácskozás után eldöntötte a Jobbik, mi lesz a kommüniké a Szávay-ügyben, ami a múlt héten derült ki. Mint ismert, kikerült egy hangfelvétel Szávay Istvánról, a párt egyik prominenséről, melyen hallható: a politikus nagy büszkeséggel meséli el párttársainak, hogy egy szórakozóhelyen hogyan ütött le egy zsidó nőt.
Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! (...) Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt”
– fogalmazott Szávay.
A Jobbikban egyébként nem ez az első antiszemita megnyilvánulás. Kulcsár Gergely (aki jelenleg is vezető tisztséget tölt be a pártban) korábban kamukausztnak nevezte a holokausztot és beleköpött a Duna-parton álló zsidó áldozatok emlékművébe. Gyöngyösi Márton pedig 2012-ben a Parlamentben jelentette ki, hogy listázni kellene a zsidó származású képviselőket.
Mivel tagadhatatlan, hogy a politikus hallható a felvételen, gyorsan beismert mindent, elismerte, hogy ő hallható és lemondott a Jobbik frakcióvezető-helyettesi és országgyűlési jegyzői tisztségéről. Érdekes azonban, hogy a mandátumát megtartotta, a pártból pedig nem lépett ki.Ezzel ismételten kiderült, hogy a Jobbikban a Spinoza-házas bohóckodás ellenére még mindig megtűrik az antiszemita cselekedeteket, nem zavarja őket Szávay zsidóverése, nem rakják ki a pártból a botrányos politikust. 
Nagyon nagy szükség van Szávay István munkájára a magyar parlamentben"
– magyarázta Sneider Tamás pártelnök azt, miért tűri meg a zsidóverő és zsidóalázó Szávayt a pártjában. Sneider – aki amúgy korábban szkinhedvezér volt – úgy folytatta, hogy helyes volt, hogy a zsidóveréssel büszkélkedő politikus lemondott minden parlamenti tisztségéről, azonban szerinte méltatlan inzultus érte Szávayt.
Az Origo emlékeztet, az áprilisi választáson a Jobbik a zuglói körzetben indította el azt a Szávayt, aki 40 százalékkal, és 23 ezer szavazattal maradt el az első helyen végzett jelölttől.
A kamarillapolitikában nagyon fontos szerepe volt Sneider Tamás hatalmának megszerzésében, és most a rendszerben való tartásával azt hálálják meg neki, hogy megtette a megfelelő szolgálatokat. A zsidózó képviselő fontos támasza a Jobbik elnökének"
– magyarázta Volner János a péntek reggeli Mokkában, miért fogja megúszni a botrányt az antiszemita Szávay.Forrás: 888.hu
 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató