2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Salvini: a legnagyobb ellenségünk az úgynevezett európai baloldal

Matteo Salvini nem tartja kizártnak, hogy együttműködjön az EPP-vel a májusi EP-választásokon.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter még az előző év végén egy sajtótájékoztatóján nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy az Európai Néppárttal (EPP) lépjen szövetségre a májusi EP-választások után. Salvini szerint ugyanis a legnagyobb baj az európai elittel van, amit az elmúlt években teljesen megszállt a baloldal.

Számomra a legnagyobb ellenfél a baloldal"

— jelentette ki.

Salvini beszélt arról is, hogy soha nem volt még ilyen népszerű egy olasz kormány sem, mint a mostani Liga-Öt Csillag koalíció.

Matteo Salvini korábban többször is a magyar kormányéhoz hasonló álláspontot fogalmazott meg az európai politikát illetően. A közelgő EP-választásokon Salvini pártja lehet az egyik legfontosabb tagja egy migrációellenes európai szövetségnek – természetesen a Fidesz és az osztrák FPÖ mellett, és akkor még nem is említettük a lengyel PiS-t.

Heinz-Christian Strache, az FPÖ elnöke és egyben Ausztria alkancellárja pénteken például így kommentálta Salvini fenti kijelentését a Facebookon:

igaza van! A szabadság, az európai nemzetek szuverenitása és mindenek előtt a jólét és az szociális igazságosság legnagyobb ellenségei az európai szocialisták és kommunisták!"

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató