2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Fő a hitelesség: jogerősen elítélt politikusbűnözőt indít Erzsébetvárosban az MSZP

Hunvald György indul az MSZP színeiben Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választásokon a polgármesteri székért – derült ki Gulyás Marxi újonnan indult heti vlogjának első részéből, a hetiWTF-ből.

A maffiaszocik szerint Politikusbűnöző Gyuri a hiteles személy a narancsbűnözők elleni harchoz A videóban Gulyás egyik fő témája a jelenleg is zajló főpolgármester-jelölti előválasztás, az egyik jelenetben pedig maga az aktivista is elmegy leadni a voksát az MSZP VII. kerületi pártirodájába (6:30-tól látható a felvételen). Szavazás után Gulyás néhány szót vált a pártiroda munkatársaival, majd szóba kerül az őszi önkormányzati választás is:

https://youtu.be/4qryp6oBByA
– És ki lesz akkor a polgármesterjelölt? – Ősszel? Gyuri. – Igen? Hunvald György? – Indul, igen.

Majd a következő snittben arról is beszélnek az iroda dolgozói, hogy a VII. kerületi MSZP egységesen Hunvald György mögött áll, egyikük szerint „ezt már egyébként a taggyűlés is megszavazta”.

Jogerősen börtönbüntetésre ítélték

Ismert, Hunvald György 1998-ban lett Erzsébetváros alpolgármestere, majd 2002-ben polgármester. A társaival együtt ellene indított eljárásban 2009 elején előzetes letartóztatásba került, majd a társaságot ingatlanokkal kapcsolatos nagy értékű csalásokkal, magánokirat-hamisításokkal, vesztegetéssel, és bűnszervezet létrehozásával vádolták meg. Az ügyészség szerint a terheltek egyebek mellett nagy értékű önkormányzati ingatlanokat adtak el a piaci ár alatt. A másfél évig tartó per végén Hunvaldot egyebek mellett lakáskiutalások kapcsán elkövetett hivatali visszaélésekben, magánokirat-hamisításban találta bűnösnek a Fővárosi Törvényszék, amely másfél év börtönnel sújtotta a volt polgármestert.

Végül azért nem kellett a börtönbe visszamennie, mert a büntetését már letöltötte előzetes letartóztatásban.

Forrás: Kuruc.info - Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató