2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Ellenzéki bohóckodás: a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz

A jelenlegi főpolgármester szerint ismét az MSZP-t alázták meg.

Tarlós István főpolgármester egy szerény érdeklődésű „házi mérkőzésnek” nevezte az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom fővárosi előválasztásának vasárnap zárult első fordulóját, amelyet Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nyert meg.

A főpolgármester hétfőn úgy nyilatkozott:

„az történt, hogy lejátszottak az MSZP-ben és két kis pártban egy házi mérkőzést. A nézőszám – a számokat tekintve – szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz”.

Annyi biztos – mondta Tarlós István –, hogy Horváth Csaba kiesett, és az egyik kihívója bizonyosan Karácsony Gergely lesz. Hozzátette: ami még nyilvánvaló, hogy

„Horváth Csabán keresztül már nem először, ismét az MSZP-t alázták meg”.

Hogy az őszi választáson vagy akár már júniusban mi lesz, annak megítéléséhez még túl keveset tudunk – jegyezte meg a harmadik ciklusára készülő főpolgármester.

Mint megírtuk, nagy többséggel a párbeszédes Karácsony Gergely nyerte a baloldali előválasztás első fordulóját. Négyszer annyi szavazatot kapott, mint az MSZP-s Horváth Csaba. Nagyjából 34 ezren szavaztak egy hét alatt, a baloldali pártok elégedettek.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató