Vadhajtások

Újabb külgazdasági siker – Elektromos akkumulátorokat gyártó koreai világcég érkezik Magyarországra

Jelentős külgazdasági sikert és gigaberuházást jelentett be Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatóján, hiszen az SK Innovation koreai cég érkezik Magyarországra és kezdi meg gyárának építését a következő hónapban. A gyárat Komáromban építik fel, ez pedig ezer új munkahelyet jelent, beruházás értéke 239 milliárd forintot tesz ki. A magyar kormány készpénztámogatást ad a beruházáshoz, mértékről még tárgyalnak.

Szijjártó kifejtette, hogy az autóipar masszív, 29 százalékos részesedést vállal a magyar gazdaságból és ezek a fejlesztések határozzák meg a nemzetgazdasági növekedést is. A külügyminiszter bejelentette, hogy ezer új munkahely jön létre a beruházással. Elmondása szerint megújulási fázisban van az autóipar, az elektromobilitásé és az elektromos autóké a jövő, ehhez pedig elektromos akkumulátorokra van szükség, melyben nagy szerepe van az ázsiai vállalatoknak.

Korea egyik legnagyobb vállalata az SK Innovation, mely végül Magyarország mellett döntött, Komáromban pedig magas hozzáadott értékű termelés fog folyni, ez a legmodernebb technológia az iparágban. A külügyminiszter elmondta, hogy 430 ezer négyzetméteres területen fognak építkezni, melyből 117 ezer négyzetméter a gyár, a munkát pedig jövő hónapban kezdik meg. A tervek szerint 2020 elején fejezhetik be az építkzést, 2021-2022 fordulóján várhatóan beindul a szériagyártás is. Szijjártó Péter kiemelt, hogy az elektromos akkumulátorgyártás piacán lévő öt legjobb vállalat közül három Magyarországot választotta.

A keleti nyitás stratégiát tekintve, az volt a terv, hogy a távol-keleti vállalatok Magyarországra tekintsenek elsőként, számunkra pedig nagy siker, a magyar emberek sikere, munkájuk elismerése, hogy ez meg is valósult. Termékeik és szolgáltatásaik versenyképesek a világpiacon, nagyrészt exportra termelnek, mondta végül Szijjártó Péter.

Forrás: Pestisracok.hu