2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

15 órakor kezdődik a néppárti szavazás Brüsszelben (Percről - Percre)

A ma délután 3 órakor kezdődő néppárti gyűlésen, ahol a Fidesz tagságának sorsáról szavaznak majd... Kövesd velünk a mai eseményeket!

19:05

A hazaáruló Jávor Benedek sajtótájékoztatót tart

[embed]https://www.facebook.com/javorbenedek/videos/776308582748529/[/embed]

17:20

Frankfurter Allgemeine Zeitung híre szerint Manfred Weber elmondta a mai brüsszeli ülésen, hogy a Fidesz szavazati jogát mindenképpen fel kell függeszteni a Néppártban. Az Európai Néppárt elnöksége szerint kiemelte, hogy az Orbán kormányzati propagandája rendíkvül EU-ellenes és a Soros-kampány esetében „antiszemita” természetű is volt.

16:00

Dobrev Klára szerint kidobják a Fideszt

[embed]https://www.facebook.com/dobrevklara/videos/341279376514694/[/embed]

14:40

Sebastian Kurz osztrák kancellár fél évre függesztené fel a Fidesz európai néppárti tagságát.

Az osztrák Néppárt a német Kereszténydemokrata Unióhoz és a Keresztényszociális Unióhoz hasonlóan támogatni fogja Manfed Webernek, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjének és EP-választási csúcsjelöltjének az erre vonatkozó javaslatát – közölte szerdán az osztrák Néppártot vezető kancellár.Kurz ismét felvetette azt is, hogy az esetleges felfüggesztés fél éve alatt egy úgynevezett bölcsek tanácsa vizsgálja meg részletesen a helyzetet - írja a Pesti srácok.hu.

13:31

Megszólalt a főkolompos is.

[embed]https://www.facebook.com/187301974635606/posts/2473810245984756/[/embed]

13:20

Gulyás Gergely: Azonnal elhagyja a Fidesz a Néppártot, ha felfüggesztik

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

13:15

Orbán szlovén szövetségese követeli, hogy ne szavazzanak a Fidesz kizárásáról - írja a 24.hu

Levélben szólította fel az Európai Néppártot Janez JanšaOrbán Viktor szlovén szövetségese, hogy halasszák el a szavazást a Fideszről – írta meg az Euraktiv cikke alapján a 444.hu.

"Ha ma szavazunk, a döntéstől függetlenül elkerülhetetlen a pártszakadás. Ragaszkodni ehhez a konkrét időponthoz önpusztító volna"

- írta Joseph Daulnak, a Néppárt elnökének címzett levelében Janša. Emellett azt is írta, hogy Manfred Webernek, az EPP főbiztosjelöltjének ki kéne maradnia a Fidesszel kapcsolatos diskurzusból. Weber főszereplővé lépett elő a Fidesz kizárásának ügyében azzal, hogy ő fogalmazta meg a Fidesz maradásának feltételeit, majd jött ezekről egyeztetni Orbán Viktorral.

Janša attól tart, hogy Fidesz kizárásával "az EPP jelentősen meggyengülne Közép- és Kelet-Európában" - írta a 444.hu.


12:42

Brüsszelben akciózik az olimpia-gyilkos Momentum, Fidesz idézetekkel hergelik a libsi elvtársaikat

Az volt a céljuk, hogy a Fidesz tagságáról szóló szavazás előtt emlékeztessék az Európai Néppártot arra, mit kommunikálnak róluk Magyarországon.


12:37

Gyöngyösi szerint szégyen, hogy egyebek mellett a CEU "elüldözése" miatt ki akarják zárni a nyugati libsik a Fideszt

A szégyen már megesett, a Fidesz-kormány mostantól kezdve egész Európában a felelőtlenség, a megbízhatatlanság, a sportszerűtlenség, a hatalmi gőg, az árulás és a mértéktelen korrupció szinonimája lett - írja az "européer politikus".

 


12:28

Kurz nem lesz jelen a néppárti szavazáson

Sem Sebastian Kurz, sem Othmar Karas, az Osztrák Néppárt EP-listavezetője nem vesz részt azon a gyűlésen, ahol a Fidesz néppárti tagságáról döntenek majd. Osztrák sajtóértesülések szerint ugyanis

Kurz valószínűleg kormányülésen vesz részt, míg Karas az osztrák fővárosban előre egyeztetett médiaszerepléseket vállal."

Ami a ma délutáni szavazás kimenetelét illeti, érdemes megjegyezni, hogy a CDU és a CSU – mint az Európai Néppárt legbefolyásosabb pártjai – a Fidesz tagságának felfüggesztését támogatja. Ezen információ birtokában pedig igencsak sejthető, hogy milyen irányba fog eldőlni a kérdés - írja a 888.hu.


 

Összeállította: Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató