2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Mirkóczki MSZP-s rokona vezeti azt az egyesületet, amely a jobbikost indítja az őszi választásokon

Korábban az LMP-hez, jelenleg pedig az MSZP-hez köthető az az egri egyesület, amelynek polgármesterjelöltje nem más, mint a jobbikos Mirkóczki Ádám. A Jobbik szóvivője a közelmúltban jelentette be, hogy a tisztán civil, januárban bejegyzett Egységben a Városért Egyesület színeiben indul ősszel a helyhatósági választásokon, és ez azért jó, és előre mutató, mert az egyesület mögé felsorakozott a teljes helyi baloldali ellenzék. Ehhez képest Mirkóczki tavaly még kizártnak tartotta az összefogást bármiféle baloldali tömörüléssel. De ez még nem minden.

jobbikos Mirkóczki Ádámot indítja az októberi önkormányzati választáson Egerben a január közepén alakult Egységben a Városért Egyesület (EVE). A magát pártpolitikától mentesnek tartó EVE mögött felsorakozott a teljes helyi balliberális oldal, a szerveződés hivatalos formájában egy LMP-sből szocialistává avanzsált elnökkel tarkított egyesületre épül.

MIRKÓCZKI MIRKÓCZKI HÁTÁN

Úgy tűnik, hogy az egri ellenzéki szivárványkoalíció nem akart bajlódni egy új egyesület alapításával az önkormányzati választások előtt, hanem az MSZP helyi üdvöskéjének tartott, Mirkóczki Zita önkormányzati képviselő nevével fémjelzett, 2013 óta működő Regio Viridis Egyesületet áldozták fel az összefogás oltárán. Ebből alakult meg ugyanis az Egységben a Városért Egyesület, melynek elnöke a szocialista Mirkóczki Zita maradt, míg polgármesterjelöltjük a jobbikos Mirkóczki Ádám lett. A névazonosság nem véletlen, a szocialista politikus és a jobbikos polgármesterjelölt között rokoni kapcsolat van. A családi összefogás azonban kissé amatőrnek bizonyulhat, hiszen az egyesületnek a törvényszéki papírok szerint még a közhasznúságot sem sikerült megszereznie.

ZÖLDES VÖRÖS SZIVÁRVÁNY

Az EVE-nek 2018. december harmadikától hatályos az alapszabálya, mely egyébként azonos maradt az LMP-s  elődszervezet alapcélkitűzéseivel. Érdemes megemlíteni, hogy a zöldideológia mentén szerveződött egyesületnek korábban sikerült kisebb támogatást nyernie az önkormányzattól. Ebből az összegből szerveztek például közös estet az LMP-s Komlósi Csabának és az egyik Lenin-fiúnak, Konok Péternek. A Regio Rividis metamorfózisát Mirkóczki Zita “elnök” kérvényezte az Egri Törvényszéken ez év februárjában. Az összellenzéki jelöltállítás bejelentése ezután nem is váratott sokáig magára, a “független” és a “városérdek” mentén szerveződött koalícióról március első hetében jelentek meg az első híradások. A nagy egység viszont hamar bomlani látszik, a Momentum jelöltje miatt rezeg a léc a szivárványkoalícióban.

INDENTITÁS-FELADÁS LENNE

Pedig két héttel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy a DK, a szocialisták, az LMP és a Momentum is támogatja a jobbikos Mirkóczki Ádám polgármester-jelöltségét, aki mindezt történelmi pillanatnak nevezte annak ellenére, hogy egy éve még kizártnak tartotta az együttműködést a DK-val vagy az MSZP-vel, hiszen az – ahogy akkor fogalmazott – identitás-feladás lenne. Emlékezetes az is, hogy az országgyűlési választások kapcsán az ATV-ben arról beszélt, hogy hiába van nagy nyomás rajtuk, kizárt dolog, hogy együttműködjenek a baloldali pártokkal. Ezek ellenére, amikor a jobbikos Jakab Péter januárban közösen állt ki az Országház lépcsőjére Gyurcsány Ferenccel, Mirkóczki Ádám már csak annyit reagált, hogy felül kell emelkedni a 2006-os sérelmeken.

NAPI EGY ÓRA INGYENSZEX PARKOLÁS

A Jobbik aduásza egyébiránt látszólag komolyan veszi az egri polgármester-jelöltséget és úgy tesz, mintha tenne valamit: a napokban népszavazási kezdeményezést adott le a helyi választási irodában az Egységben A Városért Egyesület (EVE) nevében. Állítása szerint azt szeretnék elérni, hogy napi egy óra ingyenes parkolás illessen meg minden helybélit.
A Fidesz egri szervezetének elnöke azonban úgy gondolja, hogy az ellenzék igazi célja ezzel az adatgyűjtés lehet. Martonné Adler Ildikó az Eger Tv-nek úgy értékelte Mirkóczkiék népszavazási kezdeményezését, hogy az “a bevándorláspárti ellenzék ócska kampányfogása”, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapokban még észrevételük, sőt egyetlen árva hozzászólásuk sem volt a város közlekedési koncepciójához, ezért hiteltelen, hogy hirtelen kampányolni kezdenek a témában.
Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató