2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

MSZP aktivistát játszottak a Kossuth tér csövesei, rá is támadtak a Közterület-felügyelőkre

Közterület-felügyelőkre támadtak pénteken az MSZP aktivistái Óbudán, miután a párt reklámautója szabálytalanul, a gyalogosforgalmat akadályozva állt meg Kaszásdűlőn, a hév-megálló melletti járdán. A felügyelők szabályszerű intézkedése az ellenzéki aktivisták provokációja miatt dulakodásba torkollott – értesült a PestiSrácok.hu. Információink szerint a csetepaté egyik kezdeményezője a ligetvédők néven ismert anarchista csoport arca, Nikó, társa pedig ugyancsak a társaság garázda akciói miatt elhíresült férfi. Elfogadhatatlan, hogy úgy kampányoljon bárki is, hogy közben a szabályokat nem tartja be, a szabályosan közlekedő gyalogosokat a szabad mozgásukban akadályozza, és az intézkedő hatósági személyt inzultálja. Gyalázatos, amit ma az MSZP-Párbeszéd aktivistái Kaszásdűlőn az Óbudai Közterület-felügyelet munkatársával szemben elkövettek – írta a történtek után Facebook-bejegyzésében Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.Számos lakossági bejelentés után Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének kiérkező munkatársai elkérték az aktivistáktól a BRFK által kiadott engedélyt a párthirdetést hordozó jármű várakozására és aláírásgyűjtésre. Az intézkedés során kiderült, hogy az engedély nem a hév-megállónál lévő területre, hanem a Pethe Ferenc tér melletti részére vonatkozott, ezért felszólították az aktivistákat, hogy álljanak át az engedélyben megjelölt helyre. A felszólításnak az MSZP aktivistái nem tettek eleget, a felügyelők ezért rendőri segítséget kértek, közben dokumentálni kezdték a szabálytalanul várakozó reklámautót, valamint az engedélyt. Ekkor feltűnt egy idősödő férfi, aki ki akarta tépni az iratokat az intézkedő felügyelő jobb kezéből. A felügyelő elkapta a kezét, ekkor az addig a járműben ülő hölgy is kiszállt, ő is megpróbálta elvenni az iratokat a felügyelőtől. A dulakodás közben a felügyelő egyik kezével próbálta távol tartani magától a hadonászó, kapkodó embereket. Egyik pillanatban az ismeretlen férfi megragadta a felügyelő iratokat tartó kezét, aki erre testi kényszert alkalmazva ellökte magától a férfit a személyes biztonságának védelme, valamint a további támadás megakadályozása céljából. A PestiSrácok.hu információi szerint a garázda nő a ligetvédők reklámarca, Nikó (képünkön jobbra), társa pedig az anarchista csoport akciói révén ugyancsak közismert provokátor. A társaság legutóbb januárban jelentkezett értékelhető produkcióval, amikor a kifáradó ellenzéki tüntetéssorozatot akarták egy kicsit feldobni azzal, hogy megpróbálták elfoglalni a Lánchidat.

HIVATALBÓL BÜNTETŐELJÁRÁST INDÍTOTT A RENDŐRSÉG

Az MSZP aktivistái az óbudai intézkedéskor végig szidalmazták az eljáró közterület-felügyelőket, valamint kamerával rögzítették a történteket. Az aktivisták közölték, hogy a rendőr felszólítására sem lesznek hajlandóak a meghatározott helyre állni az autóval. A kerületi rendőrkapitányság járőrei kiérkezésük után felszólították az aktivistákat a helyszín gépjárművel történő elhagyására, akik ennek eleget is tettek. Az eset részleteinek tisztázása érdekében mind az intézkedő közterület-felügyelőt, mind pedig a dulakodó aktivistát bevitték a kerületi rendőrkapitányságra, majd a jegyzőkönyvek felvételét követően mindenkit elengedtek. Rácz Ferenc, a felügyelet óbudai vezetője portálunknak elmondta, hogy nem kellett feljelentést tenniük, mert a rendőrség hasonló esetekben a jogszabálynak megfelelően automatikusan megindítja a büntetőeljárást. Az igazgató tájékoztatása szerint a nyomozóhatóság bekérte a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek egyértelműen tisztázhatják a szerepeket, mivel hivatalos dokumentumok, és nem lehet azokat úgy manipulálni, mint a telefonokkal készített videókat.

BÚS BALÁZS: GYALÁZATOS, AMIT AZ MSZP-PÁRBESZÉD AKTIVISTÁI KASZÁSDŰLŐN ELKÖVETTEK

Óbuda-Békásmegyeren az elmúlt évtizedek politikai kampányai során nem volt jellemző ez a kocsmai stílus egyik párt részéről sem. Bús Balázs polgármester elutasítja ezt a fajta magatartást, felszólítja a kerületben politizáló szervezetek és azok aktivistáit a választási- és kampányszabályok betartására, valamint az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló magatartásra.
Elfogadhatatlan, hogy úgy kampányoljon bárki is, hogy közben a szabályokat nem tartja be, a szabályosan közlekedő gyalogosokat a szabad mozgásukban akadályozza, és az intézkedő hatósági személyt inzultálja. Gyalázatos, amit ma az MSZP-Párbeszéd aktivistái Kaszásdűlőn az Óbudai Közterület-felügyelet munkatársával szemben elkövettek
– írta a történtek után Facebook-bejegyzésében Óbuda-Békásmegyer polgármestere.   Forrás: PestiSrácok.huFotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató