2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Orbán Viktor értékelt, a Kígyót kinevették

Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén napirend előtt értékeli a vasárnapi európai parlamenti választás eredményét.

Orbán Viktor: Rekordgyőzelmet aratott a Fidesz

Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor vasárnap este.

"Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első"

- ígérte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren.

Orbán: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelem

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt arról beszélt, hogy rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak a magyar kormánypártok. A kormányfő szerint a magyar emberek bebizonyították, hogy Európa a mi hazánk is. Az emberek kimondták, hogy Brüsszelben változást szeretnének, és olyan vezetőket szeretnének, akik megállítják a bevándorlást, meg akarják védeni a keresztény kultúrát, és akik számára az európai emberek érdekei az elsők.

"Brüsszelben a változást képviseljük"

Orbán Viktor elmondta, hogy az unió vezetői már kedden összeülnek. Magyarország kormánya ismételten erős felhatalmazást kapott - mondta Orbán Viktor. Brüsszelben a változást képviseljük, erre kaptunk felhatalmazást. Mindent megteszek, hogy Európában minél hangsúlyosabban képviseljem a magyar érdekeket - mondta Orbán. A magyar választók azt kérik, hogy képviselőik a magyar emberek érdekeit képviseljék Brüsszelben - mondta a kormányfő. Érdemes folytatni azt, amit elkezdtünk - tette hozzá.

https://www.youtube.com/watch?v=GGJlavKzOOQ

Kiemelkedő gazdasági eredmények

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben van, másfél évtizede nem látott bővülés van. A foglalkoztatottság csúcson van, a munkanélküliség 3,6 százalékon van - tette hozzá. A miniszterelnök kijelentette, Magyarországon a negyedik legnagyobb mértékben nőtt a minimálbér. 1,8 millió ember jött ki a szegénységből az elmúlt években, miközben a magyar költségvetés stabil.

Gazdaságvédelmi akcióterv készül a növekedés fenntartása érdekében

Orbán Viktor közölte azt is, hogy az EU teljesítménye jóval kevésbé rózsás, mivel a tagországok növekedési üteme csökken. A magyar gazdaság eredményeit meg kell védenünk, és a következő években is az uniós átlagot két százalékponttal kell meghaladni - tette hozzá. A további növekedés érdekében hamarosan gazdaságvédelmi akciótervet jelent be a kormány.

Indul a családvédelmi akcióterv

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan bővülnek a családoknak járó juttatások, így július 1-től indul a családvédelmi akcióterv  négy pontja. A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy jövőre életbe lép a nagyszülői GYED és a négygyermekeseknek járó adómentesség.

Kinevették Gyurcsányt az Országgyűlésben

Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének sikerült nevetésre bírnia a fideszes képviselőket, mivel az őszödi beszédéből idézett.

Gyurcsány beszéde nem tetszett az ellenzéki pártoknak sem

Gyurcsány Ferenc többször is nagy mulatságot okozott, főleg azzal, hogy szerinte a kormánypárt nem nyert. Gyurcsányt sem az MSZP, sem az LMP, sem a Jobbik frakciója nem tapsolta meg.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató