2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

"Riszálós, ungárpetikés LMP" - a Hadházy Ákost kiütő Sallai is otthagyja az LMP-t

Kilépett az LMP-ből Sallai R. Benedek – az egykori országgyűlési képviselő, korábbi országos elnökségi titkár, akit tavaly egy fegyelmi eljárás után első fokon ugyan kizártak már a pártból, ám ezt sikeresen megfellebbezte, a közösségi oldalán jelentette be döntését szerdán.

Sallai R. Benedek a kilépése végső indokaként az ügyvezető elnökség döntését hozta fel, amely szerint felbontják a támogatási szerződést Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölttel. Az egykori képviselő szerint ugyanis az ügyvezető elnökség az alapszabály értelmében ilyen döntést nem hozhatott volna.

„Már jó ideje csak az a dac tartott itt, hogy tovább legyek, mint a mandátumtolvaj, szószegő Hadházy Ákos és Szél „Mandátumtolvaj” Bernadett” – írta a párt két korábbi társelnökéről, akik mindketten kiléptek már az LMP-ből az ellenük zajló fegyelmi eljárások miatt.

Tavaly Sallai R. Benedek ellen is indult eljárás, miután a párt egy visszalépett képviselő-jelöltjének etikai bizottsági meghallgatásán rátámadt Hadházy Ákosra. Ennek a következménye lett az első fokú kizárása.

"Ehhez a riszálós, ungárpetikés LMP-hez már semmi közöm."

Eredetileg ez volt a szövegben, aztán a "riszálós"-t identitászavarosra cserélte.

Nagyon rövid közlemény LMP-s tagságomról

Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hiszen a valláshoz hasonlóan szerintem a politikai meggyőződése is mindenki magánügye, de nem akarom, hogy utólag valami idióta azzal jöjjön, hogy sunnyogok. Tegnap éjjel hivatalosan is kiléptem az LMP-ből.

 

Forrás: MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató