2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

A BRFK közleményben osztotta ki a Népszava újságíróját

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai – írja a rendőrség hivatalos honlapja. Közleményben cáfolta a Népszava online felületén megjelent cikk valóságtartalmát a rendőrség. A Police.hu oldalon közzétett írásban a BRFK kiemeli, hogy “egy kellően alapos szakújságíró utánajárt volna cikke témájának”. Közlésük szerint ugyanis a lapban megjelent cikk leginkább “hangulatkeltő írás”, mely “jórészt egy nyugalmazott rendőr alezredes gondolatait idézi”. Hozzáteszik: nem derül ki belőle, hogy az illető már egy évtizede nincs a testület állományában, így nem is lehet rálátása a rendőrség munkájára, állításai csak egy magánember véleményét tükrözik.
A Népszavában megjelentekkel ellentétben az igazság egyébként az, hogy az államhatár őrizetében azért vezették be a nyári menetrendet, mert a kedvező nyári időjárás hatására fokozódik a nyomás a balkáni útvonalon. Minderről pedig már jóval korábban tartottak sajtótájékoztatót, ahol azt is elmondták, hogy a turisztikai szezon – benne olyan jelentős rendezvények, mint a Forma-1-es futam és a Maccabi Játékok – kiemelt feladatokat jelentenek a rendőrségnek. Hozzáteszik: a rendőrök nagy része – természetesen – szeretne nyáron szabadságra menni, amit a parancsnokoknak szintén szem előtt kell tartani.

A NÉPSZAVÁBAN MEGJELENTEK NEM A VALÓSÁGOT TÜKRÖZIK

A BRFK közleményében azt írják, hogy Magyarország déli határszakaszának védelmét a jogi feltételrendszer, a technikai védelem és az élőerős rendőri jelenlét együttesen garantálja, “manapság már nem kell minden határkő mellett rendőrnek állnia a hatékony határőrizetért.”A balkáni útvonalon a migrációs nyomás nem csökkent; a rendőrség munkatársai 2018-ban átlagban heti 100 fő illegális migránssal szemben intézkedtek, idén ez a szám csaknem duplájára nőtt.
Az, hogy az illegális migránsok nagy része nem tud átjutni a magyar határon, a határőrizetben részt vevők munkáját dicséri
– írják a rendőrség hivatalos közleményében, hozzátéve: a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak 3000 fővel történő bővítése megtörtént. Kiemelik: egy ekkora testület esetében folyamatos a fluktuáció, így a toborzó munka is.
Ha a cikk szerzője törekedett volna a hiteles tájékoztatásra, nemcsak a tíz éve a partvonalon kívülről szemlélődő volt vezető magánvéleményére hagyatkozik, hanem megvárja a rendőrség törvényes határidőn belül érkező szakmai válaszát, illetve utánanéz a jelenleg is hiteles információkkal rendelkező vezetők közelmúltbeli sajtótájékoztatójának­ – amelyre egyébként a Népszava szerkesztősége is kapott meghívót. 
-zárja közleményét a BRFK sajtóosztálya, amit reméljük, hogy a Népszava is elolvas majd.Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató