2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

A Soros-hálózat rátette a kezét az ellenzéki előválasztásra

A hazai ellenzéki pártok közül néhányan a közös budapesti főpolgármester-jelöltjükről egy előválasztásnak csúfolt színjátékkal akarnak dönteni, amellyel kapcsolatban már most borítékolható, hogy annak eredménye messze nem lesz elfogadható a ballib erők többsége számára.

Az Origo értesülése szerint ez már csak azért is így van, mivel erősen kétséges, hogy valóban a budapesti ellenzéki szavazók voksain dőlhet el, hogy ki legyen Tarlós István kihívója. A nagy ellenzéki összefogás kierőszakolása érdekében erőltetett előválasztás hitelessége és objektivitása ugyanis finoman szólva is kérdéses, mivel az előválasztási akció alkalmával begyűjtött személyes adatok kezelését a Soros-hálózat egyik cége végzi majd el.

Az előválasztás lebonyolításáért felelős Magyarhang Nonprofit Kft. egyik legfontosabb feladata az ellenzéki szavazók személyes adatainak kezelése lesz. A cég ügyvezetője és tulajdonosa Varga Máté. Varga Mátéról a Pesti Srácok írta meg, hogy ő az, aki annak a Soros György-féle Civil Kollégium Alapítványnak is az igazgatója egyben, amely a Schilling Árpád-féle Krétakörnek a „szabadságharcosaival” együttműködve rendez már jó ideje ellenzéki rendezvényeket és tüntetéseket.

Nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsa az ellenzéki szavazóktól begyűjtött személyes adatoknak. Erős a gyanú, hogy az úgynevezett ellenzéki előválasztás valójában egy olyan adatbázis-építő eszköz lesz, mint amilyen a Hadházy Ákos által – névlegesen az európai ügyészség létrehozása érdekében – megszervezett aláírásgyűjtő akció volt.

Az előválasztás honlapján olvasható adatkezelésről szóló tájékoztatás alapján a Soros-hálózathoz kötődő cég saját tulajdonaként szabadon felhasználhatja majd a frissen begyűjtött ellenzéki szavazói adatokat:

Az előválasztáson résztvevők a jelen adatkezelési szabályzat és a Magyarhang Nonprofit Kft. általános adatvédelmi szabályzatának elfogadásával kifejezett beleegyezésüket adják ahhoz, hogy személyes adataikat, köztük a politikai véleményüket a továbbiakban a Magyarhang Nonprofit Kft. e szabályzatok alapján és keretei között kezelje és feldolgozza.

A honlap tájékoztatása szerint a Magyarhang Kft. közreműködői részére az előválasztáson voksolóknak kétszer is meg kell adniuk az adataikat, először a regisztrációkor, majd később a szavazáskor. A regisztrációra van lehetőség online és offline is, azaz az utcai standok helyszínein is, ahol aktivisták gyűjtik majd az ellenzéki választópolgárok adatait.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató