2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.64
USD : 358.53
Időjárás ikon21°12°

Az MSZP fenegyereke most a Suzuki gyárhoz láncolta magát

Odaláncolta magát a Suzuki-gyárhoz az MSZP-s politikus, aki addig akar ott maradni, amíg nem sikerül valakivel tárgyalnia. 

Egyelőre nem tudni, hogy miért döntött úgy, hogy a magyar munkavállalók melletti kiállását azzal demonstrálja, hogy az esztergomi Suzuki-gyárhoz láncolja magát, de tény, hogy Komjáthi Imre “Egy mindenkiért…” csatakiáltással kedden ezt mégis megtette. Az “önfeláldozó” akciót  a Facebookon élőben közvetíti az MSZP alelnöke, aki addig akar a kerítésen csüngeni, amíg nem sikerül valakivel tárgyalnia. 

Emlékezetes, a hazai ellenzéki képviselők egyszer már közösen akcióztak az esztergomi gyárnál, de mint kiderült, teljesen feleslegesen. A Suzuki akkor közleményben tudatta, hogy nem tervezik a túlórák számának növelését az esztergomi gyárban; sőt, a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki. Az ellenzéki képviselők ugyanis azzal a céllal érkeztek a gyárhoz, hogy megpróbálják rábeszélni a cég vezetőit, ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait, a 400 óra túlórát lehetővé tévő „rabszolgatörvényt”. Azonban a gyár közleménye szerint a termelés stabil létszámú munkaerő-állománnyal zajlik, így biztosított a 140-nél is több országban a hazai és európai piacokról érkező megrendelések kiszolgálása, így végül az ellenzéki képviselők elkullogtak Esztergomból. 

Mint ismert, Komjáthi Imre eddig nem igazán brillírozott politikusként, az MSZP alelnöke a tavaly decemberi tüntetésen kapott némi médiafigyelmet, amiért azt kamuzta, hogy őt a rendőrök a földre teperték és ettől súlyos sérülést szerzett. Később persze kiderült, hogy egy kőelemnek nyomták, de nem a zsaruk, hanem a tüntetők. Az EP-választások előtt ismét feltűnt néhány napra, akkor ordenáré stílusa miatt került be a hírekbe. 

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató