2024. május 15. - Szonja, Zsófia
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Nyoma sincs a több milliárdos adománynak

A Notre-Dame-ban pusztító tűz után összefogtak a világ vezetői, a milliárdosok és világszerte az emberek, hogy adományaik segítségével helyrehozhassák a francia katedrálist. A beígért adományoknak azonban még a 10 százaléka sem érkezett meg.

A Notre-Dame épületében a baleset óta már megtartották az első szertartást is, de az ígért adományok még mindig nem érkeztek meg, amiket a világ különböző részeiről küldenének. Az adományok összegét körülbelül 850 millió euróra becsülték a felajánlások idején, ám francia kormány szerint utóbbiaknak még a 10 %-a sem érkezett meg eddig.

A borzalmas tűzeset már több mint két hónappal ezelőtt, április 15-én történt. Az adományok nagy részét milliárdosok és üzleti vezetők ajánlották fel. Több tízmillió euró értékű felajánlás érkezett Magyarországról is az újjáépítési munkálatokhoz:A Debreceni polgármester 30 ezer eurót ajánlott fel, Szeged és Székesfehérvárpedig 10-10 ezer eurót ígért a felújításokra.

Arról nincs részletes információ, hogy eddig kiktől érkeztek meg az adományok, de az ígért összeghez képest igencsak csekély pénz van az erre a célra nyitott számlán.

Forrás: Blikk

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató