2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

A buzigyűlölő brazil elnök ellen tiltakoztak

Százezrek vettek részt vasárnap a Sao Pauló-i homokosfelvonuláson és tiltakoztak Jair Bolsonaro brazil elnök ellen. Az eseményen jelen volt Mel C énekesnő is, az angol Spice Girls popegyüttes tagja is.

Az LGBT-közösség tagjai a Stonewall Inn nevű, New York-i ratyibárban 1969-ben történt rendőri razziára és az azt követő, hónapokig tartó zavargásokra emlékeztek meg, amely eseményt a melegjogi mozgalom kezdetének tekintik.

A Sao Pauló-i az egyik legnagyobb buzifelvonulás a világon.

Bolsonaro elnök ismételten lekezelően nyilatkozott a homoszexuálisokról. Egy alkalommal arról beszélt, hogy inkább veszítené el a fiát egy közlekedési balesetben, mintsem, hogy a gyermeke meleg legyen. A dpa német hírügynökség szerint egyik interjújában „büszke homofóbnak” nevezte magát.

Ha látom, hogy két férfi csókolózik az utcán, megverem őket

– hangoztatta korábban.

A deviánsok szerint Bolsonaro kijelentései fokozhatják a homoszexuálisok elleni erőszakot Brazíliában. 2017-ben 4452018-ban 420 embert öltek meg aberráltsága miatt Brazíliában. Bolsonaro-t 2019 januárjában iktatták be elnöki hivatalába, az elnöki kampánya pedig a tavalyi év második felében folyt, így az idei statisztikákból látszik majd, hogy valóban nőttek-e az erőszakos cselekmények az LGBT-közösség tagjai ellen az elnök erősebb kijelentései nyomán.

Forrás: 24.hu nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató