2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"

Szinte senki sem akar már a Jobbik színeiben indulni az önkormányzati választáson az egykor győztes polgármesterek és képviselők közül, sőt Radnai László, a Jobbik néppártosodásának kommunikációs igazgatója is Márki-Zay Péter mozgalmának igazgatója lett.

Nemcsak Gyöngyösi Márton menekült Brüsszelbe, Kepli Lajos is meghosszabbítaná politikusi mandátumát 2024-ig: ő az országgyűlési képviselőségről azért mond le, hogy "független" polgármesterként élje túl a Jobbik süllyedését. Ózd egykor jobbikos polgármestere mindenféle balliberális figurával állt be Márky-Zay mozgalmába:

 

Márky-Zay bebiztosította magát: a birosag.hu adatai szerint 2018 őszétől 4 éven keresztül elnöke a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű társadalmi szervezetüknek, mely még nem párt, de politikai szervezet, így gyakorlatilag pártigazgatónak is tekinthetjük Radnai Lászlót, aki információink szerint az MMM igazgatója lett. Radnai korábban dolgozott a nyíltan magyarellenes SZDSZ-nek (még 1997-98-ban, az MSZP-vel kötött koalíciója során is), majd 2006 után a Fidesznek, a Jobbik néppártosodását és azzal együtt járó bukását pedig kommunikációs igazgatóként mozdította elő. Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatójaként maradt a Jobbik (illetve pártalapítványa és frakciója) évi 2,7 milliárdos állami támogatásának egyik fő rendelkezője, de közben ő is kacsintgat Márki-Zay felé:

Az Instagramon megjelent fényképen Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója fekete zakóban látható Márki-Zay körének egyik legutóbbi egyeztetésén

"A Jobbik mint 21. századi párt mítosza rég elsüllyedt. A párt a Titanicon ül" - ezzel a címmel közölt meglepően őszinte cikket a párt szövetségesének, a szintén megszűnőfélben lévő LMP-nek a holdudvarába tartozó Azonnali.hu is. A cikkben úgy fogalmaznak Sneiderék nyögdécseléséről:

A liberális/balközép oldalon a pártnak helye nincs, az antiliberális teret uralja a Fidesz, és megérkezett oda a 2006–2013 közötti Jobbik is a Mi Hazánk képében.

Azt is leszögezik:

Annak a mítosza, hogy a Jobbik 21. századi párt lenne – mint állították politikusai – már ott elsüllyedt, amikor gazdasági-politikai szürke zónába lépdelt Simicska Lajossal, ahogyan szervezeti ereje is távoli emlék, kései mítosz immár.

Forrás: Kuruc.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató