2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Kiengedték Carola Rackete-t, a Sea Watch 3 hajóskapitányát - Salvini őrjöng

Az olasz bíróság szabadlábra helyezte a migránstaxi kapitányát.

Szabadlábra helyezte Carola Rackete-t, a Soros-féle Sea-Watch 3 kapitányát az illetékes olasz bíró kedd éjszaka. Matteo Salvini olasz belügyminiszter a német aktivista kiutasítását rendelte el.

A szicíliai Agrigento vizsgálóbírója nem erősítette meg a szombat hajnalban őrizetbe vett migráns-simogató szajha letartóztatását.

A korrupt bíró szerint az ál- kapitány "kötelességét teljesítette". Elvetette azt is, hogy a Sea-Watch 3 kapitánya ellenállást tanúsított olasz katonai hajóval szemben, ahogyan ezt korábban az ügyészség megállapította. (A migránstaxi még egy pénzügyőr gárdához tartozó hajónak is nekiütközött.)

A belügyminiszter, Matteo Salvini érthetetlennek nevezte az olasz törvényeket megszegő, az olasz pénzügyőrség hajójának nekihajtó kapitány szabadon engedését.

Salvini:

Az állam törvényeit megsértette, rátámadott az országunkra, az olasz hadsereg tagjainak az életét kockáztatta, de mindez nem ér börtönt. És ez lenne az "igazság"? Fel vagyok háborodva, undorodom, de nem adom fel: a becsület, a büszkeség, a remény és a méltóság a miénk, Olaszországé!

A belügyminisztérium elrendelte a német állampolgár Carola Rakete kiutasítását Olaszországból.

Forrás: Index nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató