2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Orbán Viktor: Jó döntés volt Ursula von der Leyen támogatása

Jó döntés volt "az ideológiai gerillákat távol tartani" és pragmatikus életösztönű vezetőket választani - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyennel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélését követően az M1 aktuális csatornának.Azokra a kérdésekre kell összpontosítani a migránskrízis megoldásakor, amiben egyetértés van a bevándorláspárti és bevándorlásellenes országok között - mondta a miniszterelnök, aki az M1-nek nyilatkozott.
Három kérdésben van egyetértés, mondta Orbán Viktor. Egyrészt abban, hogy a migránsokkal kapcsolatos jogi eljárásokat az Európai Unión kívül kell lefolytatni, másrészt nem lehet szabadon engedni őket a vizsgálat ideje alatt a kontinensen, erre emberséges, de biztonságos megoldást kell találni, harmadrészt azokat, akik illegálisan érkeztek, vissza kell küldeni. Az Európai Bizottság új elnökével kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott:
"jó döntést hoztunk, eddig".
Orbán Viktor Ursula von der Leyent olyan politikusként jellemezte, "akinek a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben". Ezek közé sorolta a gyermekek, a családok jövőjét és a biztonságot, de közös szándéknak nevezte egy közös európai haderő, hadiipar kifejlesztését is. Ursula von der Leyen érzékenyen közelít az olyan kényes kérdésekhez is, mint a migráció, e tekintetben is képes a közép-európaiak fejével gondolkodni - tette hozzá Orbán Viktor.
"Hogy ezután mi történik, majd meglátjuk", de az ésszerű megoldások elérésére ma nagyobb az esély, mint korábban vagy bármely más jelölt esetén lett volna
- mondta.Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató