2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Felfüggesztették a buszsofőrt, mert nem vezette a szivárványos buszt

[fb_button]
Egy buszsofőr megtagadta annak az angol busznak a vezetését, amire a Pride alkalmából szivárványszínű betűkkel írták ki a jármű járatszámát, hogy a busztársaság ezzel fejezze ki szolidaritását az LMBTQ közösség tagjai mellett. Mivel a buszsofőr ezzel nem értet egyet, a cég a munkaviszonyát felfüggesztette –írja a Mandiner a Guardianre hivatkozva.
Jó ideig nem kell munkába mennie annak a norwichi buszsofőrnek, aki nem volt hajlandó vezetni azt a buszt, aminek a járatszámát szivárványszínnel ábrázolták. A sofőr úgy fogalmazott, hogy
Ez a busz a homoszexualitást népszerűsíti, és nem vagyok hajlandó vezetni.
Az angol busztársaság a múlt héten a városban tartott Pride alkalmából döntött úgy, hogy a kijelzőket szivárványszínűre festi. Nyilatkozatukban kifejtik, hogy „azt szeretnénk, ha minden utasunk jól érezné magát a járatainkon, származástól és szexuális irányultságtól függetlenül."A sofőr felfüggesztésével kapcsolatban pedig úgy fogalmaztak, hogy:
Nem nézhetjük el, ha járművezetőink más véleményen vannak. Az ügyben érintett sofőrt felfüggesztettük, az ügyet teljeskörűen kivizsgáljuk.
Forrás: Origo
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató