2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

"Csak a kéményen át!; "Meneküljetek!" - antiszemita botrány a Dorog - MTK NB2-es meccsen

[fb_button]A kék-fehér klubnál nem mennek el szó nélkül a történtek mellett.
Az MTK az előző fordulóban győzedelmeskedett először az NB II idei szezonjában. A fővárosiak a Dorog csapatát verték 4-0-ra. A kék-fehérek öröme mégsem lehetett teljes, hiszen a dorogi szurkolók egy része antiszemita rigmusokkal illette a kék-fehér drukkereket.
A jól ismert „mocskoszsidózás” mellett egy száz fős csoport olyanokat is kántált, mint hogy „Csak a ké-mén-nyen át!”, vagy „Mene-külje-tek! Mene-külje-tek!”, és meg is dobálták a vendégek szurkolóit - írta a Népszava munkatársa.
Íme az MTK közleménye az incidensről:
"Mint az szurkolóink előtt ismeretes, a múlt vasárnapi Dorogi FC-MTK Budapest találkozón a hazai lelátó egy része a mérkőzés alatt többször antiszemita rigmusokkal provokálta csapatunk drukkereit.
 
Az MTK Budapest vezetősége kötelességének érzi, hogy kiálljon szurkolói mellett, így klubunk nevében Zakor Sándor tulajdonos levélben jelezte észrevételeit az MLSZ felé, kiemelve klubunk álláspontját, amely egyértelmű és határozott: teljes mértékben elhatárolódunk a rasszizmus és antiszemitizmus minden formájától, és elvárjuk, hogy a hazai labdarúgás összes szereplője és illetékes szerve mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a jövőben ilyen vagy hasonló eset ne történhessen meg."
Ha minden igaz, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága egyébként pénteken ismét összeül, így akár ebben az ügyben is döntés születhet.
Forrás: Nb1.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató