2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Amikor a "kv-főző kislány" Bana mondja, hogy le kell váltani Sneidert, akkor tényleg nagy baj lehet a pártban

[fb_button]

Az önkormányzati választást követő tisztújításon a Jobbik valódi megújulását tűzte ki célul Bana Tibor, a párt alelnöke az Alfahírnek adott interjújában.Mint ismert, a kudarcos uniós voksolást követően a párt elnöksége úgy határozott, október után előrehozott tisztújítást tartanak a szervezeten belül. A jelek szerint már most megkezdődtek a belső hatalmi harcok a Jobbikban, erősen inog Sneider Tamás pártelnök széke. Mind e közben nagyon úgy fest, a pártnak egy önálló augusztus 20-ai rendezvény megtartására sem futja az erejéből.
... az önkormányzati választások utáni tisztújításon a Jobbik valódi megújulásának fontosságát kívánom képviselni.

- így fogalmazott Bana Tibor, a Jobbik alelnöke az Alfahírnek adott szombati interjújában, amivel kimondta, az önkormányzati választást követően

le kell cserélni a jelenlegi, Sneider Tamás-féle pártvezetést. 

 Bana a beszélgetés végén még egy fél mondat erejéig visszatért a közelgő tisztújításra, leszögezve, hogy a belső pártszavazást követően új arculatot kell kialakítaniuk, új üzeneteket kell megfogalmazniuk, amit közérthetően és hitelesen kell eljuttatniuk a társadalom minél szélesebb rétegeihez.

Mint ismert, a Jobbik az alig több mint hat százalékos eredményével a vártnál sokkal gyengébben szerepelt a májusi uniós választáson, aminek következtében felerősödtek a kritikus hangok a párton belül. A voksolás másnapján Szotyori-Lázár Zoltán, a szolnoki Jobbik volt elnöke, Vona Gábor keresztfia egyenesen Sneider Tamás leváltását követelte.

"Na, kedves Jobbik! Akkor most már ideje gondolkodni is egy kicsit! Változás nélkül nincs fejlődés"

fogalmazott a Jobbik expolitikusa

Nem Szotyori-Lázár volt az egyetlen, aki a történelmi vereség után nekiesett a pártvezetésnek. Kovács Tamás, a párt hegyvidéki jelöltje, aki amellett, hogy értelmezhetetlen formációnak nevezte a Jobbikot, egy későbbi posztjában arról írt, Jakab Péter frakcióvezetőt látná szívesen a párt élén.

A politikai támadások ellenére Sneider Tamás pártelnök nem akart lemondani posztjáról, a választás után még azt írta Facebook-oldalán, hogy

"nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, mint Vona Gábor".

Csakhogy nem sokkal később engedett a nyomásnak, ugyanis június elején a párt elnöksége úgy döntött, hogy

"vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki".

Bana interjúja is azt mutatja, hogymegkeződtek a párton belüli mozgolódások két hónappal a tisztújítás előtt.Mivel a Jobbik gyakorlatilag mindenhol közösen indul a balliberális ellenzékkel az önkormányzati választáson, így nehezen lesz majd mérhető, mennyire szerepelt sikeresen a párt az októberi megmérettettésen.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató