2023. szeptember 23. - Tekla
EUR : 386.71
USD : 363.21
Időjárás ikon23°16°

Bölöni: Érthető, miért tartják Európa cigányainak a románokat

[fb_button]Alaposan beleverte Bölöni László, a román labdarúgó-válogatott korábbi tagja illetve szövetségi kapitánya, a belga Antwerpen csapatának jelenlegi edzője a szélsőséges románok orrát a saját piszkukba annak kapcsán, hogy a román futballultrák az elmúlt egy hétben a Spanyolország és a Málta elleni Eb-selejtezőn is Magyarországot és a magyarokat gyalázó rigmusokat skandáltak.Az erdélyi magyar sportembert az Adevărul napilap szólaltatta meg a soviniszta eszementségek kapcsán. Ő pedig nem kímélte azokat, akik nem is érdemelnek kíméletet. „Ez a neveltetés totális hiánya. Nagyon fájdalmas” – kommentálta az eseteket Bölöni, megjegyezve: a legjobb barátja román, és sohasem mulasztja el, hogy meglátogassa, amikor Marosvásárhelyre utazik, és igencsak furcsa volna, ha egyszer csak meccsnézés közben felugrana, és elkezdené skandálni, hogy Kifelé a magyarokkal az országból! Bölöni szerint ez hatalmas gazemberség.
„Nem akarom elhinni, hogy ilyen mélyre süllyedt a kulturális színvonal Romániában”
– tette hozzá keserűen. Azt is elmondta, hogy ugyanígy gondolná, ha Bulgáriában vagy Magyarországon a románokat gyaláznák. „Szörnyű, hogy ilyesmiket skandáltak a Spanyolország és Málta elleni meccseken, amelyeknek semmi közük Magyarországhoz” – jegyezte meg. Elmesélt egy esetet is, amely azt illusztrálja, miért örvendenek a románok kevés tiszteletnek külföldön. Mint mondta, egy repülőgépes utazása alkalmával egy román utas telefonon veszekedett a barátnőjével, és olyan durván káromkodott, hogy egy idő után egy megbotránkozott honfitársa odament hozzá, és leoltotta, mondván: az utastársak nem kötelesek a személyes problémáit és a káromkodásait hallgatni.
„Nos, amikor ilyen helyzeteket látok, és amikor azt hallom, hogy a Spanyolország és Málta elleni meccseken a magyarok elleni rigmusokat skandálnak, akkor megértem, miért tekintenek Európa cigányainak. És figyelem, semmi bajom a cigányokkal, de tudják, mit akarok mondani”
– mondta Bölöni. Aki, hogy jobban fájjon, azt sem mulasztotta el megjegyezni, hogy nem csupán egy szűk csoport viselkedik így, nem csupán 10-20 alak. „A dráma az, hogy Romániában milliók viselkednek és gondolkodnak így. És a környezetük ezt eltűri a részükről. Ez az, ami igazán szomorú” – zárta kórképét Bölöni László.  Forrás: foter.ro
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató