2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Autók tucatjait gyújtották fel a muszlimok több svéd városban

Elégedetlenek a muszlim migránsok Svédországban. Mecseteket akarnak, további támogatásokat munka nélkül. Az lenne számukra a legjobb, ha az északi állam kalifátussá válna. 
 
Szombat éjjel Stockholm déli részén, Öringe-ben nyolc autó égett ki egy parkolóban"
- mondta Daniel Kaissidis, a Södertörni tűzoltóság üzemeltetési igazgatója - írja az Expressen.se.
Ezek az autók teljesen megsemmisültek.
A helyszínről származó képek azt mutatják, hogy óriási lángok csaptak fel. A közelben élő Eleonor Eriksson beszámolója szerint őt és férjét egy szomszéd ébresztette, aki kopogtatott az ajtón.
A szomszéd azt mondta nekem, hogy több autó ég, ezért kimentünk az utcára, hogy megnézzük a saját autónkat. Nem értünk el messzire, mert nagy füst és tűz volt.
A házaspár elmondása szerint a tűz terjedése rendkívül gyors volt. Tyresö nem az egyetlen hely, ahol autók égtek. Svédország számos részén lángokban álltak a járművek. Borås központjában a rendõrséget és a mentőszolgálatokat egymás utáni második éjszaka riasztották a gyújtogatások miatt. Oskarshamnban öt autó égett, Södertäljében pedig hat autó semmisült meg teljesen a tűzben.A hétvégén további esetekről számolt be az Aftonbladet:Hétfőn virradóra 19 autót gyújtottak fel. A rendőrség lezárt egy üzlethelyiséget, feltételezhetõen robbanás történt.A szemtanúk szerint egy óriasi robbanás rázta meg a környéket. Az ablakon kinézve kék fényeket és hatalmas füstöt láttak.Több jármű teljesen kiégett

Hajnalig tartott a mentés, addigra sikerült eloltani a tüzet, Összesen 19 autó égett ki. A többséget szinte teljesen megsemmisült.

- Most nyugalom van. Märsta északi részén kilenc gépkocsi gyulladt ki, déli Märsta-ban és Vallsta területén is öt személygépkocsi

- mondta Jonas Wahlstand, a stockholmi tűzoltóság szóvívője.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató