2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Poltikai botrány övezi a ma esti Franciaország - Törökország mérkőzést

Több politikus is arra szólított fel, hogy ne játszák le a meccset.Egyre feszültebb a hangulat Franciországban a törökök szíriai agressziója miatt, Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter szerint el kell halasztani az esti találkozót, ezért le is mondta a részvételt. Az albánok ellen a török csapat tagjai a hadsereg előtt tisztelegtek az egyik gól után, ami politikai botrányokat gerjesztett.    Ezért a francia politikusok inkább a mérkőzést szabotálására tettek javaslatot. Reggel az AFP jelentése szerint Jean-Yves Le Drian, a francia külügyminiszter mondta le részvételét az esti találkozón. Az #AnnulationMatchFranceTurkey hashtaget több politikus is hirdette az interneten. Jean Messiha magas rangú francia-egyiptomi tisztviselő szerint:
Amikor a török ​​labdarúgó válogatott tagjai tisztelegnek az iszlamista bűncselekmény előtt, akkor Franciaország vezetõinek azonnal le kell mondania a Franciaország-Törökország mérkőzést!
Florian Philippot, Marine Le Pen volt jobb keze a Twitteren jelentette be:
"Franciaország becsülete: a Franciaország-Törökország mérkőzés törlése."
Nicolas Dupont-Aignan, francia politikus szerint is bojkottálni kell a meccset.
 Hogyan fogadhatnánk el egy Franciaország – Törökország labdarúgó-mérkőzést, miközben ebben a pillanatban a török ​​hadsereg mészárolja a kurdokat?!
Törökország a héten kezdte el katonai offenzíváját a határmenti területeken, azért, hogy a kurdokat kiszorítsák onnan.Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató