2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Dolláreső a migránspárti civileknek

Salvini szerdán megosztott egy cikket a Facebook-oldalán, amiben felhívja a figyelmet arra, hogy a George Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok mennyi pénzt költött el Olaszországban 2017-ben és 2018-ban.

Salvini tegnap megosztott egy cikket a Facebook-oldalán, amely szerint a George Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) 8,5 millió dollárt költött el Olaszországban 2017-ben és 2018-ban.

Az Adnkronos portál azt írta, az alapítvány különböző támogatásainak kedvezményei között van a liberális Olasz Radikálisok (Radicali Italiani) nevű párt is, amelynek elnöke Emma Bonino volt külügyminiszter. A két vizsgált évben hetven, elsősorban bevándorlással kapcsolatos projektet támogatott az OSF. Bonino pártja például arra kapott 2017-ben háromszázezer dollárt, hogy az olasz bevándorlási törvények széleskörű reformját, a migránsok segélyezésének növelését sürgessék. Számos egyéb nem kormányzati szervezet és think tank is kapott hasonló mértékű támogatásokat, jellemzően az olasz migrációs politika további liberalizálását célzó kezdeményezéseikre.

A bevándorlásellenes politikus a következő napokban valóban fel akarja hívni magára a választók figyelmét. Salvini kormányellenes tüntetést hirdetett Rómába, a szombati megmozduláson személyesen részt fog venni Silvio Berlusconi, a jobbközép Forza Italia elnöke is. 

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató