2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Holnap lesz Salvini nagygyűlése, Budapesten is kiállunk mellette

Silvio Berlusconi:
Salvini az olasz jobbközép vezetője
Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét nevezte meg az olasz jobbközép erők új irányítójaként Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke pénteken, aki huszonöt év óta először nevezett meg utódot az eddig általa vezetett koalíció élére.
Silvio Berlusconi hangsúlyozta,a jobbközép vezetője az, aki a legtöbb szavazattal bíró pártot vezeti.Elmondta: egyértelmű, hogy
ha Salvini több mint 30 százalékon áll, akkor ő a vezető.
Megjegyezte, hogy a FI azonban nem azonosul a Ligával, és önálló politikai erő marad. A felmérések szerint a jobbközép koalícióban a Liga jelenleg 33 százalék körül szerepel, a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérek (FdI) támogatottsága túllépte a 7 százalékot, a FI pedig 6 százalékkal a pártszövetség legkisebb tagjává vált. Silvio Berlusconi megerősítette, hogy személyesen jelen kíván lenni a Matteo Salvini által meghirdetett kormányellenes tüntetésen, amelyet a Liga, a FdI és a FI közösen tart szombaton Rómában.
Ez a dolgozó, józan ész vezette Olaszország megmozdulása lesz a kommunistákkal szemben
- jelentette ki Berlusconi az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormányára utalva. A "lehető legrosszabbnak" nevezte a Giuseppe Conte vezette kormányt. A most 83 éves Silvio Berlusconi háromszor is volt Olaszország miniszterelnöke; 1994-től 95-ig, 2001-től 2006-ig, végül pedig 2008 és 2011 között, és az elmúlt 25 évben ő volt az olasz jobbközép politikai erők megkérdőjelezhetetlen vezetője. 

Bayer Zsolt felhívása 

E hónap 19-ére, 15 órára Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter, a legnépszerűbb olasz párt vezetője nagygyűlést hirdetett Rómába, ahová az ország minden tájáról várja a normalitásban, a nemzetben, az országhatárok védelmének kötelességében hívő, és az illegális migrációt elutasító olaszokat. Amolyan Békemenet lesz Rómában 19-én! Matteo Salvini harca a mi harcunk is. Matteo Salvini pedig Orbán Viktor szövetségese. Ő, és az olasz hazafiak megérdemlik, hogy mi, magyar hazafiak kiálljunk mellettük és értük ebben a történelmi pillanatban!Éppen ezért október 19-én, 15 órára szolidaritási nagygyűlést hirdetek Budapestre, az olasz nagykövetség elé. Cím: Budapest, Stefánia út 95.

Magyar hazafiak is ott lesznek Salvini nagygyűlésén

Magyar hazafiak és honleányok is elindultak Rómába. Kremser Tamásékkal (European Patriots Unit Mozgalom vezetője) ott lesz Budaházy Edda is.Forrás: Origo nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató