2024. május 10. - Ármin, Pálma
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Szentpétervárott a rendőrség felszólított egy lakástulajdonost, hogy vegye le a szivárványos függönyt 

Szentpétervárott a rendőrség figyelmeztetést adott ki Kalinisky kerületben lévő lakópark egy földszinti tulajdonosának, hogy az ablakban lévő függönyt cserélje le, mert nagyon hasonlít az LMBTQ közösség hivatalos zászlójához, és ez több állampolgárban megrökönyödést váltott ki. 

A leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek közösségének hagyományos szimbólumát a földszinti lakás ablakában egy polgár vette észre, aki szintén lakóépületben él. Lefényképezte a „zászlót”, és a képet közzétette a helyi közösségi médiában, a VKontakte oldalon.

„Melegvédők, mit mondtok erről? Miért és hogyan kellene magyaráznom a gyermekemnek, mi ez és miért lóg az ablakon? ”- írta a férfi felháborodva.

Az LMBTQ közösségének hagyományos szimbólumát, a szivárvány zászlót a földszinti lakás ablakában egy polgár vette észre, aki szintén lakóépületben él.

A képen látható, hogy a függöny a földszinti gyerekszoba ablakában lóg.

A hozzászólásokban néhány felhasználó megjegyezte, hogy ez egy egyszerű többszínű függöny.

Ennek ellenére egy héttel az első közzététel után egy új üzenet jelent meg a kép szerzőjénél: a férfi azt írta, hogy

a „zászlót” a rendőrség utasításai szerint távolították el.

„Az igazságosság helyreállt, a „szivárványos zászlónak titulált függönyt” megbüntették. Az elkövetők figyelmeztetést kaptak agitációért. Levetetik a jövőben az ilyen textileket, nem számít, hány ember próbálkozik ” - írta a férfi.

Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató