2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Kisorsolták a szavazólapi sorrendet, Karácsony lesz az utolsó

Négy jelölt neve szerepel majd a főpolgármester-jelölti szavazólapon, miután csütörtökön délután 4 órakor jogerőssé váltak a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) főpolgármester-jelöltek nyilvántartásba vételével kapcsolatos határozatai.

A főpolgármester-választásra a hétfő délutáni határidőig öt jelölt adta le ajánlásait. Az FVB már korábban nyilvántartásba vette Szentkirályi Alexandrát (Fidesz-KDNP), hétfői ülésén pedig döntött Grundtner András (Mi Hazánk), Karácsony Gergely (a DK-MSZP-Párbeszéd), valamint Vitézy Dávid (LMP-Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület) nyilvántartásba vételéről, mivel a jelöltek megfeleltek a jelöltállítás feltételének. Az FVB visszautasította Vas Annamária (független) főpolgármester-jelölti nyilvántartásba vételét, mivel ő nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges ötezer ajánlást.

Az FVB döntései ellen csütörtökön 16 óráig lehetett jogorvoslatot kérni, azonban ezt senki nem tette meg.

Az FVB a jelöltbejelentésre nyitva álló határidőt követően kisorsolta a főpolgármester-jelöltek sorrendjét, eszerint június 9-én a jelöltek a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: 1. Grundtner András, 2. Vitézy Dávid, 3. Szentkirályi Alexandra, 4. Karácsony Gergely.

 

MTI

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató