Vadhajtások

A holland rendőrség nem találja a nyomait a terrortámadásnak a hágai késeléssel kapcsolatban

A holland rendõrség szerint a hágai bevásárlónegyedben történt késelés nem volt terrortámadás. A 35 éves hajléktalan gyanúsított motívumát még mindig vizsgálják – írja az Rt.com.

“Előzetesen nem található olyan jel, amely terrorista indítékra utalna”

mondta a hágai rendőrség szóvívője.

“Az elkövető motivumát azonban még vizsgáljuk.” 

A pénteki támadás – amelyben három tinédzser megsebesült – a forgalmas Grote Marktstraat központjában zajlott, a Black Friday esemény alatt.

A járókelők által készített felvételek pánikba eső embereket mutattak, sokakat sokkolt, ami azon a délutánon történt. Az utcát a rendõrség hamar lezárta, de a gyanúsítottnak sikerült elmenekülnie.

Még úgysem találják a holland zsaruk a terrorizmusra utaló jeleket, hogy a támadás előtt néhány órával Usman Khan brit pakisztáni terrorista két embert halálra szúrt és még több személy megsebesített a Londonban. A hatóságok szerint nincs összefüggés a két támadás között.

Miután a hágai gyanúsítottat, akit eredetileg észak-afrikai vagy közel-keleti származású embernek írtak le, szombaton letartóztatták egy hajléktalanszállón, motívuma azonban nem tisztázódott. A rendőrség szóvivője azóta visszavonta a gyanúsított származásának leírását, viszont azóta nem tett közzé javított verziót.

A rendőrség közölte, hogy kihallgatják a gyanúsítottat, de egyelőre még a nevét sem publikálták.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  vk.com/bedezsolti